ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Δωδεκανήσου: Για τη συγκρότηση του Προεδρείου στην Α ΕΛΜΕ

03/03/2016 - 21:33

Στις 23 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του προεδρείου της Α ΕΛΜΕΔ. Η πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ήταν για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή να εκφραστεί και στο προεδρείο η βούληση των συναδέλφων. Αυτό συνεπάγεται  ο Πρόεδρος να είναι από την  ΠΕΚ, ο Γραμματέας από την ΑΕΕΚΣ, ο αντιπρόεδρος από την ΔΑΚΕ και ο Οργανωτικός Γραμματέας από την  ΑΣΥ(το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ).

Αρχικά ΔΑΚΕ και ΠΕΚ συμφώνησαν στο αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Η ΑΕΕΚΣ κάνοντας λόγο για αριστερό προγραμματικό προεδρείο πρότειναν για Πρόεδρο από το ΠΑΜΕ! (;) Γιατί άραγε τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΕΚΣ  δεν είχε την ίδια πρόταση και μια χαρά συμφωνούσε με ΔΑΚΕ και ΠΕΚ στο μοίρασμα των θέσεων; Και για ποια προγραμματική συμφωνία μιλάμε όταν αυτές οι δυνάμεις τα προηγούμενα χρόνια έσπειραν αυταπάτες στο κίνημα εγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους στην λογική της λύσης μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής; Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη λογική της αναμονής και της κακής διαχείρισης του συστήματος. Η θέση του ΠΑΜΕ για αντιπροσωπευτικό προεδρείο δεν αλλάζει ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος. Να σημειωθεί επίσης ότι η πρόταση της ΑΕΕΚΣ, μάλλον σε επίπεδο εντυπώσεων έγινε, αφού  έτσι κι αλλιώς η απόλυτη πλειοψηφία είναι στα χέρια της ΠΕΚ και της ΔΑΚΕ (4 από τις 7 έδρες)!

Τα παζάρια βέβαια δεν θα μπορούσαν να τελειώσουν εδώ! Με μια επίδειξη τυχοδιωκτισμού η ΠΕΚ πρότεινε για την θέση του προέδρου εκπρόσωπο από την ΔΑΚΕ, την τρίτη δηλαδή δύναμη! Αυτό αποκαλούσαν αναλογικό προεδρείο! Μετά την άρνηση της ΑΕΕΚΣ και του ΠΑΜΕ να δεχθούν θέση αντιπροέδρου και Γραμματέα, μοίρασαν τη θέση του Γραμματέα και του Αντιπροέδρου στην ΠΕΚ. Προφανώς αυτά είχαν συμφωνηθεί από πριν, άλλωστε οι διαφορές τους είναι ανύπαρκτες.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, από όποια θέση στο ΔΣ αλλά και με όλες του τις δυνάμεις, δεν θα φοβηθεί να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική, να στηρίξει με όποιο κόστος τα λαϊκά συμφέροντα, να παλέψει ασυμβίβαστα στην οριστική λύση στα προβλήματα μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ ανεξάρτητα από την ψήφο τους, μακριά από τις λογικές του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας που όλες οι άλλες δυνάμεις καλλιεργούν χρόνια τώρα.

Ρόδος 28 Φεβρουαρίου 2016

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα