ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : γράμμα στους μαθητές για τη ξενοφοβία και το ρατσισμό

20/03/2010 - 00:57

Μαθητή - μαθήτρια

Το τελευταίο διάστημα η εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων των μεταναστών και προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα διωγμένοι, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΟ. Αυτή η τραγική κατάσταση, στην οποία είναι καταδικασμένοι οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους, είναι φυσικό να έχει αντίκτυπο και στους Έλληνες εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους κατοίκους περιοχών, όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Η εξαθλίωση των μεταναστών, κάθε πτυχή της άθλιας ζωής τους, κάθε αδιέξοδο που βιώνουν είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που θέλουν τη μετανάστευση ελεγχόμενη, επιλεκτική και κυκλική, ακριβώς στα μέτρα της αγοράς, των αναγκών των μονοπωλίων. Σε αυτή την πολιτική έχουν άμεσο συμφέρον να εναντιωθούν  οι Έλληνες εργαζόμενοι και πολύ περισσότερο η ΝΕΟΛΑΙΑ.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ...ΤΟΥΡΙΣΜΟ.Δεν το επέλεξαν καν να έρθουν εδώ. Εφτασαν, γιατί το επέλεξε η «μοίρα», γιατί η Ελλάδα είναι «πέρασμα», γιατί αυτή είναι η διαδρομή των δουλεμπόρων. Δε θα έφευγαν από τις χώρες τους, αν εκεί, κάθε τρία δευτερόλεπτα (!), δεν πέθαινε κι ένα παιδί από την πείνα. Δε θα έφευγαν από τις χώρες τους, αν πάνω από τα κεφάλια τους δεν πετούσαν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι «ιπτάμενοι άγγελοι» που θερίζουν αμάχους και προκαλούν τα καραβάνια των προσφύγων.

Όλοι οι μετανάστες έχουν να διηγηθούν την ίδια ιστορία. Την ιστορία της ανέχειας, της φτώχειας, των πολιτικών διώξεων, του πολέμου και της καταστροφής. Όπως ακριβώς οι  δικοί μας μετανάστες, όταν έφευγαν για την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Αμερική, τις στοές του Βελγίου. 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα