ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ! Αντιπαραθετική - θέση προς θέση - παρουσίαση των θέσεων του ΥΠΕΘ και των θέσεων του ΠΑΜΕ.

20/03/2010 - 00:37

ΘΕΣΕΙΣ – ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΥΠΕΠΘ : «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ».Είναι η νέα αντίληψη στο νέο σχολείο που οραματιζόμαστε. Ξεκινάμε από το άλφα, όπως λέμε ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Προσαρμόζουμε το ελληνικό σχολείο στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, βάζοντας στο επίκεντρο τη βασική αυτή κατευθυντήρια επιλογή της πολιτικής μας. Οι επιλογές, οι ρυθμίσεις, οι επενδύσεις, οι αποφάσεις μας αφορούν πρώτα από όλα την ποιότητα της εκπαίδευσης δηλαδή στο αποτέλεσμα για τον μαθητή.

ΠΑΜΕ :Η κυβέρνηση δεν έχει σαν στόχο την αναβάθμισή του σχολείου ή την ελάφρυνση της λαϊκής οικογένειας από το κόστος της εκπαίδευσης. Η προσαρμογή που επικαλείται σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των παιδιών για μόρφωση. Έχει στόχο την πιο στενή προσαρμογή του στις ανάγκες και στον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων. Η δήθεν «προτεραιότητα στο μαθητή» σημαίνει τη διαμόρφωση του αυριανού απασχολήσιμου και ψευτοκαταρτισμένου εργατικού δυναμικού που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία

 

 

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα