ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

19/09/2012 - 00:30

 «Ολοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε

 "τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία"»!

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

 ΟΛΟΙ για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας

 στις 26 Σεπτέμβρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10π.μ.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

    Ο Σύλλογος μας στη συνεδρίαση του, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, αποφάσισε «να ζητήσει να συνεδριάσουν τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος (Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία) και να αποφασιστεί η αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων στις αποφάσεις της κυβέρνησης, εργοδοτών, ΕΕ με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

  Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της Τρόικα».

          Η αντιλαϊκή επίθεση δυναμώνει καθημερινά. Τα μέτρα που πάρθηκαν και αυτά που σχεδιάζονται δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία. Θα μείνουν ακόμα και όταν ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση.

Οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά οδηγούνται στην εξαθλίωση, στη χρεοκοπία, προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, να σωθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

        Τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι πλέον εκρηκτικά. Οι μεταφορές των μαθητών είναι ακόμα στον «αέρα», στα ταμεία των σχολείων «δεν υπάρχει μία», ούτε για αγορά πετρελαίου. Οι διορισμοί σχεδόν μηδενικοί και τα κενά στα σχολεία χιλιάδες. Μαθητές μας έρχονται ατάιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς εμβόλια.

       Οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα. Από πάνω σχεδιάζουν και την αύξηση του ωραρίου, ενώ προωθούν και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών για να προσαρμόσουν πιο αποφασιστικά την παιδεία στις ανάγκες της αγοράς, για να τσακίσουν εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, να προχωρήσουν σε απολύσεις.

Κανείς μόνος του. Αλληλεγγύη παντού!

Πάρε τώρα την υπόθεση στα χέρια σου. Ενεργοποιήσου στο σωματείο σου, στο Σύλλογό σου ή στην ΕΛΜΕ, πάρε μέρος στις Γ.Σ. και στους αγώνες. Έλα δίπλα στο ΠΑΜΕ.

 ΟΛΟΙ για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας

 στις 26 Σεπτέμβρη

Με οργανωμένο αγώνα, με συσπείρωση και αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

    Nα ριχτούν στη δουλειά για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη καλούνται οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα. Χωρίς καμιά καθυστέρηση και μαζί με το ΠΑΜΕ πρέπει να δοθεί σκληρή μάχη, με επίκεντρο τους τόπους δουλειάς, ώστε να καταδικαστούν μαζικά όχι μόνο το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων αλλά και γενικά η πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου, που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας προκειμένου να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία.

Απόφαση για απεργία έλαβαν οι διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ομως, το πλαίσιο με το οποίο καλούν σε απεργία οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες αφήνει στο απυρόβλητο την πλουτοκρατία και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

  Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που είχε απευθύνει κάλεσμα για γενική απεργία από τις 27 Αυγούστου, εξέδωσε ανακοίνωση για τη γενική απεργία, η οποία έχει ως εξής:

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Τώρα να ριχτούμε στη μάχη της απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη.

Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο.

Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.

Ηρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.

Ολοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε "τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία".

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.

Δεν αποδεχόμαστε να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός και το μεροκάματο, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του οκτάωρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα.

Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά.

Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές κοινωνικών δαπανών.

Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!

Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο και τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές μας.

Να τσακιστεί μέσα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, η πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Να απαντήσουμε στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση, με δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας.

Κριτήριο πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.

Σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία.

Φοβισμένος λαός σημαίνει επίθεση χωρίς τέλος.

Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.

Να πάρουν φωτιά τα εργοστάσια. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα.

Κάθε σωματείο, κάθε λαϊκή επιτροπή να μπει μπροστά, να οργανώσει τον αγώνα, να πάρει κάθε μέτρο για να παραλύσει η χώρα.

Είναι ώρα μάχης.

Οχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση.

Εργατική αντεπίθεση.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ».

 

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

 

ΟΛΟΙ για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας

 στις 26 Σεπτέμβρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10π.μ.

 

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ     http://pameekpira.wordpress.com/

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα