ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη Β' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Για τα κρούσματα αυταρχισμού σε μαθητές

27/11/2015 - 18:49

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από την αρχή της σχολικής χρονιά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της Εκπαίδευσης. Η χρονιά ξεκίνησε με 25.000 χιλιάδες κενά, με τις πιο ήπιες εκτιμήσεις. Η πολιτική που ακολούθησαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται κατά γράμμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας.

 

Γι΄ αυτούς τους λόγους κινητοποιούνται οι μαθητές σε πολλά σχολεία σε όλη τη χωρά. Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός είναι κοινός και μας αφορά όλους. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικά τα κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των μαθητών που εμφανίζονται πανελλαδικά. 

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη αλλοδαπού μαθητή του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου από την Ασφάλεια,  την κράτησή του στο τμήμα Αλλοδαπών, και την απειλούμενη απέλασή του λόγω μη ύπαρξης νόμιμης άδειας παραμονής, με αφορμή τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία του σχολείου του.

 

Ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος βρίσκεται και φοιτά στα σχολεία της χώρας μας απ' την ηλικία των 6 ετών, κρατήθηκε για πέντε μέρες στο ΑΤ Αγίου Στεφάνου και στο Τμήμα Αλλοδαπών, πράγμα απαράδεκτο και απάνθρωπο και ιδιαίτερα για ένα παιδί τέτοιας ηλικίας.

 

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο μαθητής οδηγήθηκε στην αστυνομία από την ίδια την διευθύντρια, η οποία, κατά δική της δήλωση, οδήγησε η ίδια τον αλλοδαπό μαθητή με το αυτοκίνητό της στο Α.Τ., με το επιχείρημα να παραδώσει ο ίδιος ο μαθητής, κάποια κλειδιά (εσωτερικά)  του σχολείου. Τον άφησε  στο Α.Τ, όπου και ο μαθητής κρατήθηκε, ενώ η ίδια έφυγε από εκεί...

 

Ο  μαθητής αφήνεται ελεύθερος στις 20/11, δηλ μετά 5 μέρες, μετά τις συντονισμένες προσπάθειες  της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, της  Προέδρου  του Συλλόγου  Γονέων του σχολείου, της  Ένωσης Γονέων της περιοχής,  και από τις παρεμβάσεις εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΔΣ της ΕΛΜΕ της περιοχής.

 

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικά τα κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των μαθητών που εμφανίζονται πανελλαδικά. Οι αστυνομικές διευθύνσεις έχουν αναλάβει - με κατεύθυνση της «πρώτη φορά αριστεράς» - να είναι σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τα σχολεία για να αντιμετωπίζουν διάφορα «περιστατικά» στο χώρο των σχολείων, μεταξύ αυτών και τις καταλήψεις.

 

Αξιώνουμε την διευθέτηση των προβλημάτων του μαθητή με την άδεια παραμονής του και τη συνέχιση της φοίτησής του στο σχολείο, την παύση των οποίων ποινικών συνεπειών μπορεί να συνδέονται με αυτό το περιστατικό.

 

Απαιτούμε η κυβέρνηση άμεσα να καταργήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με βάση την οποία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο οι εισαγγελικές παρεμβάσεις.

 

Η θέση μας είναι δίπλα στους μαθητές, στα παιδιά μας, δίπλα στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους και όχι απέναντι τους.

 

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ στην Β' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα