Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης: Ανακοίνωση σχετικά με την αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών για νέο Δ.Σ.

18/06/2014 - 00:34

Χρόνια τώρα στο Σύλλογό μας κάθε Ιούνη συγκαλείται Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του και διεξάγονται αρχαιρεσίες για Δ.Σ. καθώς και Αντιπροσώπων στη ΔΟΕ, εναλλάξ. Με βραδινή του ανακοίνωση στις 16/6 η πλειοψηφία του Δ.Σ. ανέβαλε τις προγραμματισμένες για τις 17/6 αρχαιρεσίες του Συλλόγου Υπαίθρου για «τη νέα σχολική χρονιά».

Στην πρωτοφανή αυτή απόφαση συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις ( ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΕΡΑ) πλην του ΠΑΜΕ. Για την απόφασή τους επικαλούνται την «αδυναμία του ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, να παραστούν ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ζήτησε από το Δ.Σ. οι αρχαιρεσίες να πραγματοποιηθούν εναλλακτικά την Πέμπτη 19/6 ή Παρασκευή 20/6 κάτι που απέρριψαν ομόφωνα όλες οι άλλες παρατάξεις στο Δ.Σ.

Πέρα από τα ερωτηματικά που προκύπτουν για το κατά πόσο έγκαιρα και αποτελεσματικά το προεδρείο του Δ.Σ. μερίμνησε για την διεξαγωγή των εκλογών του Δ.Σ. τίθενται και δυο ουσιαστικά ζητήματα.

Φαίνεται ότι τις δυνάμεις αυτές (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΕΡΑ που κατέχουν τις 10 από τις 11 έδρες του Δ.Σ.) δεν τις βόλευαν τώρα οι εκλογές στο Σύλλογό μας και γι’ αυτό δε συζήτησαν καν μια ολιγοήμερη μετάθεσή τους. Με μεγάλη ευκολία τις μετέθεσαν αόριστα για «τη νέα σχολική χρονιά» κι ας έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Ιούνη η διετής θητεία του Δ.Σ.

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι μαζί με την πολύμηνη αναβολή των εκλογών αποφάσισαν και τη ματαίωση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου!

Τούτη την ώρα δηλ. που οξύνεται η αντιλαϊκή πολιτική και τα Σωματεία πρέπει να ζωντανέψουν, να σφυρηλατήσουν δεσμούς με τα μέλη τους και να εμπνεύσουν, αυτές οι δυνάμεις (με τα λόγια τα παχιά) επιλέγουν συνειδητά την υπονόμευση και την απαξίωση της διαδικασίας των Γενικών Συνελεύσεων.

Οι συνάδελφοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

17/6/2014