Πρωτοβουλία Αναπληρωτών

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΑΣΕΠ για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος (video)

08/07/2020 - 14:06

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΑΣΕΠ για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

Με παράσταση διαμαρτυρίας στον ΑΣΕΠ, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, οι εκπαιδευτικοί συνέχισαν τον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι με την ανακοίνωση των πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ φαίνεται ότι σπρώχνονται στην ανεργία πάνω από 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, στην πλειοψηφία τους χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αλλά λόγω λαθών, αντιφάσεων και τεχνικών δυσκολιών του συστήματος. Με την κινητοποίηση, τα σωματεία τους απαίτησαν και από τον ΑΣΕΠ να πάρει την ευθύνη και να αντιμετωπίσει το ζήτημα, ώστε να μη χάσει τη δουλειά του κανένας από αυτούς τους εκπαιδευτικούς, που εργάζονται για χρόνια στην Εκπαίδευση. Η απάντηση και από την πλευρά του ΑΣΕΠ είναι ότι το ζήτημα είναι πολιτικό καθώς για να αλλάξει μια διαδικασία, πρέπει να αλλάξει ο νόμος...

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν καλύπτουν έκτακτα κενά, αλλά πάγιες και στοιχειώδεις ανάγκες των δημόσιων σχολείων, που τη νέα σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας θα είναι αυξημένες. Και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Βασική Κατηγορία: 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα