ΕΚΠ/ΚΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ

Παρέμβαση στο Σύνταγμα με αιχμή το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

17/12/2020 - 15:29

ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή. Ούτε ένας μαθητής αποκλεισμένος. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση» απαίτησαν εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και σπουδαστές Δημοσίων ΙΕΚ με την παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης με αιχμή το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, και τις ανάγκες της Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Έστειλαν πολλαπλά μηνύματα ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, τη στιγμή που η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία παίρνει αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Θα συνεχίσουν να διεκδικούν και μέσα σε αυτές τις συνθήκες. 

Στην παρέμβαση χαιρέτισαν ο Δημήτρης Ακτύπης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ (δείτε βίντεο εδώ), ο Νίκος Καλιακάτσος, μέλος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ (δείτε βίντεο εδώ)ο Απόστολος Στεργιόπουλος, από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Εκπαιδευτικών (δείτε βίντεο εδώ), ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ (δείτε βίντεο εδώ) και η Χρύσα Λεμπέση εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων (δείτε εδώ βίντεο).

«Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή. Ούτε ένας μαθητής αποκλεισμένος. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση», τονίζουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν και μια σειρά Φοιτητικοί Σύλλογοι ενάντια στις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, στα εκρηκτικά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, στους σχεδιασμούς για νέα μέτρα καταστολής στα Πανεπιστήμια. Σε αγώνα για τα δικαιώματα στην ειδικότητα, στην Παιδεία και την εργασία καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η οποία συμμετείχε και αυτή στην παρέμβαση (δείτε εδώ βίντεο).

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, που υποβαθμίζει τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ από το επίπεδο 4 στο 3.

Βασική Κατηγορία: 

Ο Δ. ΑΚΤΥΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Ν. ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Α. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Σ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Χ. ΛΕΜΠΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα