Αλεξανδρούπολη

Πάρτε πίσω τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

16/04/2020 - 22:07

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, στα πλαίσια ανάλογων δράσεων από σωματεία εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, πραγματοποίησε σήμερα (16/4/20) συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία. Η πράξη αυτή είναι ανήθικη-εχθρική απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βάλει κατά των μορφωτικών δικαιωμάτων  των μαθητών μας!

     Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που δίνεται στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Φαίνεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, να νομοθετήσουν αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα. Για αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αποδεικνύεται επίσης πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που εδώ και εβδομάδες είναι μπροστά από οθόνες υπολογιστών ή στα τηλέφωνα, όλη μέρα, προκειμένου να έχουν επαφή με τους μαθητές τους, να τους στηρίξουν ψυχολογικά και μαθησιακά

Κάνουμε ξεκάθαρο με όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση: Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να απαντήσει και θα απαντήσει!

Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ…

…Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.  ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 16/4/20

Βασική Κατηγορία: 

Συνέντευξη Νίκη Δραμανίδου

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα