ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ!!

22/05/2012 - 16:21

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την ώρα που η καπιταλιστική κρίση θερίζει εργαζόμενους και ανέργους, 150.000 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απειλούνται με απόλυση,  χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν στα όρια της φτώχειας, η απειλή της αξιολόγησης κρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια μας και η δημόσια Παιδεία σταδιακά καταρρέει, η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου μας πήρε απόφαση να υπονομεύσει κάθε μορφή αντίστασης και οργανωμένης δράσης των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 17-5, η ΠΑΣΚ πρότεινε να γίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση στις 19 ή 20 Ιούνη(!), όταν πολλοί συνάδελφοι θα είναι σε άδεια λόγω εκλογών και τα σχολεία ουσιαστικά κλείνουν!

Η  ΔΑΚΕ μετέτρεψε την πρωινή Τακτική  Γ. Συνέλευση σε έκτακτη απογευματινή, πρόταση πλήρως εναρμονισμένη με το Νέο Σχολείο, που προβλέπει ως κριτήριο αξιολόγησης της σχολικής μονάδας τον αριθμό των χαμένων διδακτικών ωρών!

Τελικά η ΠΑΣΚ (πλην ενός) ταυτίστηκε με την πρόταση της ΔΑΚΕ και μαζί αποφάσισαν να γίνει η Γ. Συνέλευση στις 7 Ιούνη στις 5.00 το απόγευμα!

            Όταν το ΠΑΜΕ επέκρινε τις δύο παρατάξεις, ότι  με τις  προτάσεις τους αυτές θα υπάρξει μικρή προσέλευση των συναδέλφων λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, υποκριτικά έφεραν ως επιχείρημα την αντίδραση των γονιών! Πού ήταν, λοιπόν, αυτοί οι συνδικαλιστές που κόπτονται για τους γονείς, όταν χάθηκαν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας από την έλλειψη εκπαιδευτικών, οι μαθητές δεν είχαν βιβλία σχεδόν μέχρι το Πάσχα και οι γονείς βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσουν τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία;

Η πλειοψηφία τελικά του συλλόγου  ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ αποφάσισε να ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙ το κατοχυρωμένο συνδικαλιστικό δικαίωμά μας, καταργώντας ουσιαστικά την ετήσια πρωινή Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιουνίου γιατί δεν έχουν κανένα συμφέρον από τη συλλογική δράση των εργαζομένων.Βέβαια η απαξίωση της Γενικής Συνέλευσης, δεν είναι ούτε τυχαία ούτε λάθος χειρισμός.

Συνάδελφοι είναι προφανές: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ! Θέλουν να αποφύγουν την καταδίκη της πολιτικής που υπεράσπιζαν τόσα χρόνια μέσα στο κίνημα, βάζοντας πλάτη στα κόμματα που ανήκουν.

Να μην τους περάσει! Τώρα να ανατρέψουμε την αντιδραστική απόφαση των συμβιβασμένων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν άμεσα απάντηση στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους! Οι σύλλογοι διδασκόντων μαζικά, αλλά και οι συνάδελφοι ατομικά να καταθέσουν  ψηφίσματα και κείμενα διαμαρτυρίας στο ΔΣ, που θα απαιτούν να γίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας πρωί, όπως άλλωστε συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα εν όψει του συνεδρίου της ΔΟΕ!

Τώρα συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, αποφάσεις από τα κάτω, δυνάμωμα του ΠΑΜΕ για αγώνες  με ανατροπές σε όφελος των εργαζομένων.

Κανένας συνάδελφος να μη λείψει από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας!

Ρόδος  18-05-12

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα