ΨΗΦΙΣΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του σωματείου ΕΝΑΝΤΙΑ στην «εργασιακή εφεδρεία» και τις απολύσεις στο Δημόσιο

12/12/2011 - 03:14

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη Γ.Σ. του σωματείου- εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα διαπιστώνουμε καθημερινά πως τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος.

Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) – πλουτοκρατία – Ε.Ε. δεν διστάζουν να γυρίσουν το λαό της χώρας μας στο νέο εργασιακό μεσαίωνα, προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι και τα κέρδη τους.

Στην κυριολεξία μετατρέπουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας σε κόλαση.

Κυβέρνηση-Τρόικα-Τραπεζίτες και Βιομήχανοι βγάζουν στην εφεδρεία, απολύουν χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους. Μέχρι το 2013 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σχεδιάζουν να απολύσουν 200 χιλιάδες εργαζόμενους.

Αν δεν οργανωθούμε, αν δεν αντισταθούμε θα μας ισοπεδώσουν όλους! Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο!

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις Ομοσπονδίες, χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανώσουν τώρα τον αγώνα ενάντια στις εφεδρείες και τις απολύσεις, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Δεν θα δεχθούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση.

Απορρίπτουμε τα κυβερνητικά μέτρα και κάθε ιδιωτικοποίηση, συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμών που φέρνουν τις απολύσεις.

Όταν απολύεται ο διπλανός μας δεν δικαιούμαστε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Όταν απολύεται ο συνάδελφός μας έρχεται η σειρά μας. Η εφεδρεία επεκτείνεται και αφορά όλους τους κλάδους, όλους τους εργαζόμενους. Στην ενότητα, στην αλληλεγγύη και στην οργανωμένη πάλη βρίσκεται η δύναμή μας.

Γι’ αυτό:

ü

Με καταλήψεις των διευθύνσεων προσωπικού, κεντρικών υπηρεσιών, να μπλοκάρουμε τις λίστες εφεδρείας όπου αυτές ακόμα δεν έχουν αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία.

ü

Κανένας εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας. Ζητάνε τη δήλωση προϋπηρεσίας για να μας απολύσουν. Να τους εμποδίσουμε, να τους καθυστερήσουμε!

ü

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε Υπηρεσία, Οργανισμό, Υπουργείο με την ανακοίνωση της λίστας εφεδρείας ή λίστας μαζικών μετατάξεων, λόγω συγχωνεύσεων ή καταργήσεων οργανισμών, με ευθύνη του σωματείου, προχωράμε σε συγκρότηση «Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στην εφεδρεία» με αίτημα «καμιά απόλυση-καμιά εφεδρεία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Όπου το σωματείο δεν μπαίνει μπροστά στην οργάνωση της πάλης παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που μπήκαν στο καθεστώς της εφεδρείας, συγκροτούν Επιτροπή Αγώνα.

ü

Με την ανακοίνωση της λίστας εφεδρείας προχωράμε αυτόματα σε καταλήψεις, σε αποκλεισμούς Υπηρεσιών, Υπουργείων, Οργανισμών, Διοικήσεων. Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες, σαν πρώτο βήμα την κήρυξη 24ωρης Απεργίας πανελλαδικής ή στο επίπεδο του κλάδου.

ü

Συντονίζουμε τη δράση με όλους τους εργαζόμενους, με όλα τα κοινωνικά, λαϊκά στρώματα. Η εφεδρεία αφορά όλους τους κλάδους εργαζομένων στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ ενώ οι επιπτώσεις της χτυπούνε κάθε λαϊκή οικογένεια, αφού με τις απολύσεις θα χειροτερέψει το επίπεδο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους.

Καμιά εφεδρεία, απόλυση, ιδιωτικοποίηση. Όχι στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις Οργανισμών και υπηρεσιών.

Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οργανική θέση για κάθε εργαζόμενο. Κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών και έργων υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες, με νέες προσλήψεις εργαζομένων και θέσεις εργασίας.