Ψήφισμα ( πρόταση σε ΓΣ και ΔΣ ) για τη δίωξη των συνδικαλιστών στη Μυτιλήνη

02/06/2010 - 21:23

 Καταγγέλλουμε την επιχείρηση κατατρομοκράτησης που συντελείται σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος του από την εισαγγελία Μυτιλήνης και από τους εφοπλιστές της « ΑΝΕΚ » . Οι διώξεις αυτές είναι ευθυγραμμισμένες με τις προθέσεις και επιδιώξεις της κυβέρνησης , του κεφαλαίου της ΕΕ , του ΔΝΤ οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα όχι μόνο στην κλάδο της ναυτιλίας , αλλά στο σύνολο των εργαζομένων .

Προφασίζονται την παρακώλυση συγκοινωνιών και την άσκηση σωματικής βίας . Είναι γνωστές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν , όταν θέλουν να ποινικοποιήσουν τη βούληση και τη δράση του πρωτοπόρου τμήματος της εργατικής τάξης .

Από την άλλη , φανερώνεται ο πανικός και ο φόβος από την αυξανομένη δυναμική της επιρροής της γραμμής της σύγκρουσης και της ρήξης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου .

Για ένα μπορούμε να διαβεβαιώσουμε . Αυτές οι επιθέσεις δεν μας πτοούν και δεν μας τρομάζουν στο ελάχιστο .

Ο στόχος τους είναι να ποινικοποιήσουν τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος , το δικαίωμα στην απεργία , να γονατίσουν το λαό , για να πληρώσει αυτός την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού . Η απάντηση στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία είναι η κλιμάκωση της εργατικής λαϊκής πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής .

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών .

 

2 Ιουνίου 2010

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα