Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Για την εισβολή των επιχειρήσεων στα σχολεία

05/03/2016 - 14:19

Με αφορμή την υπόδειξη επιχείρησης προς σχολική μονάδα του νησιού μας, προκειμένου να ανταποκριθεί στο αίτημα για δωρεά υπολογιστών ή laptop, να στείλει επιστολή με τις ανάγκες του σε υπολογιστές ή laptop, στο τέλος της οποίας να αναφέρεται ότι «όσον αφορά τη σημαντική δωρεά σας θα γίνει ειδική εκδήλωση για να την τιμήσουμε», έχουμε να πούμε τα εξής :

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα περιστατικά σχολείων στο νησί μας αλλά και πανελλαδικά, όπου μεγάλες επιχειρήσεις (πολυεθνικές ή μη), μετά από πρόσκληση των διευθυντών ή με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν να καλύψουν με τη μορφή του χορηγού βασικές ανάγκες των σχολείων, που δεν έχει καλύψει το κράτος, με ανταλλάγματα : Να γίνουν τα σχολεία διαφημιστές τους, ή να τα χρησιμοποιήσουν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο προς χάριν των κερδών τους.

Τα περιστατικά αυτά, επιβεβαιώνουν τη σταδιακή εφαρμογή του Νέου Σχολείου, που, εκτός των άλλων, θα προσφέρεται ως ένα πεδίο της εκμετάλλευσης και της κερδοφορίας του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου.

Αυτού του κεφαλαίου, που μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πολιτικό προσωπικό τους, ευθύνονται για την καπιταλιστική οικονομική κρίση, το ασφαλιστικό ζήτημα, τις απολύσεις εργαζομένων, την ανεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στην εκπαίδευση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων του νησιού μας, να κάνουν πράξη τις επανειλημμένες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας, αλλά και τη θέση του Κλάδου για «ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και να μη συναινούν σε τέτοιου είδους αξιώσεις.

  • Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και μαζί να διεκδικούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, τόσο σε υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή, όσο και στο απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η εμπειρία άλλωστε μας έχει δείξει ότι μέσα από τους συλλογικούς αγώνες έχουμε κερδίσει πολλά όσον αφορά την εκπαίδευση στο νησί μας.

  • Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει θέση στο φλέγον αυτό θέμα που αφορά το μέλλον της δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης.

  • Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου, την Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου, να πάρουν θέση αν είναι υπέρ ή κατά να γίνουν τα σχολεία ξέφραγο αμπέλι των κάθε λογής επιχειρήσεων και αν θα αυξήσουν τα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα