Σ.Ε.Π.Ε Αργυρούπολης - Ελληνικού - Αλίμου «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»: Για τα ταμειακά διαθέσιμα

13/05/2015 - 19:40

Κύριοι Δήμαρχοι,

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταδικάζει τη μεταφορά  ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων και Περιφερειών της χώρας, καθώς και των Οργανισμών και Ιδρυμάτων, όπως του ΟΣΚ, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, του ΟΑΕΔ , των νοσοκομείων κ.α, στην Τράπεζα της Ελλάδος και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναδρομικά από τις 17/3/2015.

Η απόφαση αυτή, της συγκυβέρνησης, σημαίνει ότι άμεσα θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα  και τα σχολεία, που ήδη βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Θα σταματήσουν τα έργα συντήρησης, επισκευής ,αναβάθμισης και κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων.

Μια τέτοια κατάσταση θα λειτουργήσει ως  κερκόπορτα  προκειμένου να περάσουν μέτρα για την  ιδιωτικοποίηση  και εμπορευματοποίηση της  εκπαίδευσης ,στο πλαίσιο της «αυτονομίας και αυτοτέλειας» και της «δημοσιονομικής προσαρμοστικότητας», με την παρουσία χορηγών, επενδυτών κτλ, αλλά και την επί πλέον φορολόγηση του λαού, είτε μέσω της κεντρικής είτε της «αποκεντρωμένης» τοπικής διοίκησης.

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ :

1.Να μην  καταθέσετε  τα αποθεματικά σας στην Τράπεζα  της  Ελλάδος.

2.Να διεκδικήσετε τα χρήματα από τον ΟΣΚ, ώστε να προχωρήσουν τα επισκευαστικά  έργα και έργα συντήρησης των σχολείων όπως είναι προγραμματισμένα ,δεδομένου ότι κάποια χρήζουν άμεσης παρέμβασης λόγω παλαιότητας  κλπ

3.Να επιχορηγήσετε άμεσα τις Σχολικές Επιτροπές των σχολείων  και νηπιαγωγείων  που έχουν επείγουσες ανάγκες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα