Σ.Ε.Π.Ε Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» - Σ.Ε.Π.Ε «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα καθαριστών - καθαριστριών

13/06/2015 - 12:54

Σε απεργία τη Δευτέρα 15 Ιούνη και συγκέντρωση στις 12 μ. στην Ομόνοια καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων.

«Όχι άλλη κοροϊδία, 15 Ιούνη απεργούμε», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν τα σωματεία Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας, το Συνδικάτο Καθαριστών-στριών Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει:

«Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την κοροϊδία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά - απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων. Οι καθαρίστριες παραμένουμε σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και με την σημερινή κυβέρνηση. Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Ακόμα και η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον "αέρα" και δεν διασφαλίζεται από κανέναν η δουλειά 8.500 συμβασιούχων καθαριστριών που δουλεύουν στα σχολεία 10 και πλέον χρόνια!

Μας εμπαίζουν ξανά με τα ίδια τεχνάσματα (διαγωνισμός ΑΣΕΠ, μετάθεση ευθυνών, παραπομπή λύσης στο μέλλον κ.ά.) συγκυβέρνηση, παλιοί και νέοι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές με αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος - καμία εργαζόμενη να μην γνωρίζει τι "ξημερώνει" αύριο».

Τονίζει ακόμα πως διεκδικεί τη δικαίωση όλων των καθαριστριών που δουλεύουν κακοπληρωμένες σε άθλιες συνθήκες: «Διεκδικούμε τη δικαίωση για τις 2.000 περίπου καθαρίστριες αόριστου χρόνου που δουλεύουν με μερική απασχόληση από μισή έως τέσσερις ώρες, τις 8.500 συμβασιούχους που ουσιαστικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα από τις απανωτές συμβάσεις, την απληρωσιά, την αβεβαιότητα για το αύριο, τις 2.500 καθαρίστριες αορίστου χρόνου, 8ωρες που κάνουν πλέον όλες τις δουλειές ακόμα και την καθαριότητα των νεκροταφείων μετά την ένταξή τους στους δήμους».

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι Σχολικές Επιτροπές.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία.
  • Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Π.Ε. Aν. Αττικής >  συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τους και καλεί τους συναδέλφους στη συγκέντρωσή τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο