ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας στο Περιστέρι

13/12/2017 - 03:04
ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ  ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ  ΣΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ  ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ  ΣΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» υποδέχεται και καλωσορίζει  και φέτος τα προσφυγόπουλα στις ΔΥΕΠ στα σχολεία του Δήμου  μας ( 3ο και 35ο Δημ Περιστερίου).

Τα παιδιά –θύματα του πολέμου  και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων το ελάχιστο που δικαιούνται είναι η φροντίδα, η ασφάλεια και η εκπαιδευτική στήριξη και εμείς οι δάσκαλοί τους, θα  δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου να συμβάλουμε αποφασιστικά σ’ αυτόν τον στόχο. Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον της πολιτείας και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει.

Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που έχουν τη βασική ευθύνη για τον εγκλωβισμό και τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, δίνουμε τη μάχη της μόρφωσης και της ζωής με δικαιώματα.

  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, προσφυγόπουλα και να απομονώσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις.
  • Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή των προσφυγόπουλων στο πρωινό Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς  εμπλοκή ΜΚΟ,  με απόλυτη ευθύνη του κράτους με όλα τα αναγκαία μέτρα, για την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.τ.λ.) ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην Εκπαίδευση.

Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα  παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Κάνουμε τα σχολεία μας μια ζεστή αγκαλιά αλληλεγγύης και διεκδικούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                       Ο Γενικός  Γραμματέας

Σοφία Κουμπή                                   Θεόδωρος Λυμπερόπουλος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα