ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης" και "Ο Σωκράτης": Παράδοση ειδών πρώτης Ανάγκης στο 2ο Δ.Σ. Μάνδρας

19/12/2017 - 18:16
ΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΛΗ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜ.ΣΧ. ΜΑΝΔΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΛΗ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜ.ΣΧ. ΜΑΝΔΡΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου από νωρίς το πρωί φορτώθηκαν σε φορτηγό τα είδη πρώτης ανάγκης και η σχολική ύλη που συγκεντρώθηκε από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του συλλόγου μας στο 7ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου. (Δείτε φωτογραφίες www. syllogos-seferis.gr )

Η παράδοση από τον σύλλογό μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» και τον σύλλογο «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» έγινε στο 2ο Δημ. Σχ. Μάνδρας στη διευθύντρια κ. Ρεντούμη Παναγιώτα και στους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές μιας τάξης προσφέρθηκαν να βοηθήσουν να ξεφορτώσουμε ένα γεμάτο φορτηγό με είδη βοήθειας, που θα διατεθούν σε οικογένειες μαθητών σε όλα τα σχολεία της Μάνδρας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες και γνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η επίσκεψη στην περιοχή μας άφησε άναυδους. Τα σημάδια των καταστροφών είναι τόσο εμφανή σαν να συνέβησαν πριν από μια-δυο μέρες. Απαιτούμε να παρθούν μέτρα ώστε ούτε η Μάνδρα, ούτε καμία άλλη περιοχή να δεχτεί ξανά τέτοιο πλήγμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Άμεσα μέτρα προστασίας  για τη στέγαση, τη σίτιση και την ένδυση όσων οικογενειών έχουν ανάγκη.
  • Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους»
  • Να καταγραφούν όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι για όλες τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους και οι μικρές επιχειρήσεις.
  • Να παγώσουν τα χρέη προς την εφορία, τον ΟΑΕΕ, τις τράπεζες. Να μην λογαριαστούν προσαυξήσεις και τόκοι για τους πληγέντες και να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη. Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος, νερού ή τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

 

Το ΔΣ ευχαριστεί τους μαθητές,  τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής μας για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα αλληλεγγύης του συλλόγου μας  για άμεση και έμπρακτη στήριξη προς τις οικογένειες των πλημμυροπαθών στη Μάνδρα. Ευχαριστεί επίσης τον Διευθυντή και τους συναδέλφους του 7ου Δημ.Σχ. Ηρακλείου που διέθεσαν τους χώρους του σχολείου τους για τη συγκέντρωση, τακτοποίηση και φύλαξη των υλικών  που συγκεντρώθηκαν.  Ευχόμαστε σε όλους καλή υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά.

ΤΟ  ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα