Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»: Νέα κινητοποίηση στην Περιφέρεια για τη Ξένη Γλώσσα

29/10/2017 - 03:18
κινητοποίηση για ξένες γλώσσες

Στην κινητοποίηση των Συλλόγων  Εκπαιδευτικών και των Επιστημονικών Ενώσεων Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας στις 25/11 στα  γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης  Αττικής για τα φλέγοντα θέματα των μεταταγμένων  ξενόγλωσσων αλλά και των συναδέλφων  των άλλων ειδικοτήτων,  είναι  γνωστό ότι δεν ακολούθησε συνάντηση με κανέναν εκπρόσωπο της Διοίκησης.

Το Δ.Σ.του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα παράσταση και ζήτησε συνάντηση με τον περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Αττικής.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2/11/2017 στον ίδιο χώρο στις 3μ.μ.

Το  Δ.Σ. κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας 2μ.μ. – 4μ.μ. για να διευκολύνει τη συμμετοχή των  συναδέλφων  του συλλόγου  μας  στην παράσταση και καλεί  τους άλλους συλλόγους της Αττικής  να πάρουν μέρος στη νέα κινητοποίηση.

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ   2/11    ΣΤΙΣ    3.00   Μ.Μ.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  Δ/ΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΣΟΧΑ

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

  1. Να αποσυρθεί  η νομοθετική ρύθμιση για τη β΄ξένη γλώσσα
  2. Να δοθούν σε όλους τους συναδέλφους  οργανικές θέσεις.
  3. Να δοθεί  άμεσα  η δυνατότητα  χωρισμού  του ξενόγλωσσου τμήματος  με πάνω από 25 μαθητές  χωρίς την  κατάργηση  του δεύτερου ξενόγλωσσου τμήματος  που συγκέντρωσε τις λιγότερες  προτιμήσεις των μαθητών ( όπως κατά παρέκκλιση  αποφασίστηκε  φέτος  από διάφορες  Δ/νσεις  στη Δευτεροβάθμια  Εκπ/ση, ύστερα από την  πίεση ΕΛΜΕ  και συλλόγων γονέων ).
  4. Μείωση του διδακτικού ωραρίου  με  τον  συνυπολογισμό του  χρόνου  μετακίνησης των συναδέλφων από σχολείο  σε σχολείο.
  5.  Κάλυψη των κενών ωρών του κάθε διδακτικού αντικειμένου  από τον εκπαιδευτικό της  αντίστοιχης  ειδικότητας . Υπάρχει θέληση από τους ξενόγλωσσους για μετακίνηση  σε επιπλέον σχολεία για την κάλυψη του ωραρίου τους αρκεί να διδάσκουν  στο πρωινό πρόγραμμα  το αντικείμενό τους, αντί  σε λιγότερα σχολεία απασχολούμενοι σε   Ε.Ζ. ή σε  παράλληλη στήριξη (αφού δεν έχουν τη σχετικές επιστημονικές γνώσεις) ή σε ολοήμερα τμήματα.                                                                            

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                            ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα