Σ.Ε.Π.Ε. Χίου «O Αδαμάντιος Κοραής»: Ενημέρωση για τη σύσκεψη φορέων σχετικά με την επιχειρούμενη κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

05/06/2015 - 12:28

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

 

Το Σωματείο σας ενημερώνει ότι πήρε μέρος στη σύσκεψη των φορέων του νησιού στο επιμελητήριο με θέμα την αγωνιστική στάση των εργαζόμενων στην επιχειρούμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το μειωμένο ΦΠΑ ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου για γνωστούς αντικειμενικούς λόγους και διαμορφώθηκε μετά από επίμονες διεκδικήσεις. Το Σωματείο θεωρώντας ότι η απόφαση αυτή θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην αγοραστική μας δύναμη, την εκτίναξη της ακρίβειας με πολλαπλές επιπτώσεις κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις:

 

Να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο φάρμακο, το βιβλίο, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του ΟΤΕ.

Είναι αδιανόητο να πληρώνει ο άνεργος, ο χαμειλοαμειβόμενος φόρο για να πάρει γάλα, ψωμί, τρόφιμα για το παιδί του, ο συνταξιούχος για φάρμακα!

 

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και το πετρέλαιο κίνησης.

 

Η αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές δραστηριότητες θα πλήξει τα λαϊκά στρώματα που αδυνατούν ή μειώνουν διαρκώς τις μέρες των διακοπών τους, τους κατοίκους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις των νησιών. Αν ήθελε η κυβέρνηση να φορολογήσει τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα φορολογούσε δραστικά τα κέρδη τους.

 

Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και τη δευτερεύουσα κατοικία, που καλύπτει τη στέγαση και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά και φορολογηθεί ήδη βαριά για ένα έχουν ένα σπίτι ή και ένα εξοχικό.

 

Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί.

 

Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Να καταργηθούν οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις και το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

 

Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.

Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.

Προτείναμε, τέλος, αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φορέων στο επίπεδο του νησιού.

Για το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα