ΣΕΠΕ Χίου «O Αδαμάντιος Κοραής» : Για το μπλόκο στο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΠΕΚ Μυτιλήνης

23/03/2015 - 12:07

Μπλόκο στο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΠΕΚ Μυτιλήνης για τις αναπληρώτριες της παράλληλης στήριξης, με την παρουσία της αστυνομίας

Το Σωματείο μας, στα πλαίσια της περιφρούρησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, που είναι κατακτημένα με αίμα, κινήθηκε όσο αφορά τα σχεδιασμένα από το ΥΠΟΠΑΙΔ και το ΠΕΚ Μυτιλήνης επιμορφωτικά σεμινάρια στα νησιά του Β. Αιγαίου στις εξής κατευθύνσεις:

Α) Ενημέρωση των 24 αναπληρωτών-εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης για τις αποφάσεις του σωματείου και  του κλάδου (καθώς και τη γνωμάτευση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ). Με βάση τις αποφάσεις αυτές τα σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου είναι απαράδεκτα και παράνομα διότι καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και άρα ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να παραστούν.

Β) Κοινή δράση και στάση με τους διδασκαλικούς Συλλόγους Λήμνου, Λέσβου, Ικαρίας, Σάμου ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών.

Γ) Έγκαιρη  Ενημέρωση του ΠΕΚ Λέσβου για τη θέση των Συλλόγων.

Δ) Ενημέρωση της Δ/νσης Αβάθμιας Εκπ/σης και των Σχ. Συμβούλων στη Χίο για τις θέσεις μας και την πρόθεσή μας να παρευρεθούμε έξω από τα επιμορφωτικά κέντρα για να περιφρουρήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας και να τους πείσουμε να μην «βγάλουν τα μάτια τους»  με τα ίδια τους τα χέρια.

Ε) Ενημέρωση των συναδελφισσών στα σχολεία-νηπ/γεία τους για τις παραμέτρους της απόφασης να πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια τα Σαββατοκύριακα 21-22/03/15 – 28-29/03 και την απόφαση να κάνει αγωνιστική διαμαρτυρία το Σωματείο στο 7ο Δ.Σχ. Αγ. Θωμά.

Το Σωματείο με την παρουσία του στο χώρο των σεμιναρίων διατράνωσε τη θέληση των μελών του και καταδίκασε την τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δια του Υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης, τα Σαββατοκύριακα 21-22/03 και 28-29/03 συνολικά 35 ωρών, δηλαδή σε μη εργάσιμες ώρες και μέρες καταπατώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ γίνονται για να χτυπηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Παιδείας και να φαλκιδευτούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σχολικός σύμβουλος υπεύθυνος του ΠΕΚ Μυτιλήνης έκανε συνεχή επίκληση στα 90 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ, αποδεικνύοντας και με τον τρόπο αυτό ότι οι σχολικοί σύμβουλοι έχουν πάρει θέση στο πλευρό των κυβερνήσεων και της ΕΕ και απέναντι στον Κλάδο.

 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ βάζοντας σε εφαρμογή τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την παιδεία (2011) για να δημιουργήσουν εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων, εκπαιδευτικούς αναλώσιμους από αναλώσιμα προγράμματα πχ ΕΑΕΠ, Νέο Σχολείο.

Ο Σύλλογός μας, το Σωματείο μας, καταγγέλλει ότι μπροστά στην είσπραξη των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα άμεσα και έμμεσα δια των φερέφωνών της, όπως το ΠΕΚ Μυτιλήνης.

 Συγκεκριμένα:

Α) Προσωπικά εκβιαστικά τηλέφωνα από το ΠΕΚ (21/03/15) με διαφορετικά στην κάθε μια αναπληρώτρια απειλητικά δεδομένα.

Β)Την κλήση της αστυνομίας από την επιμορφώτρια  προκειμένου να συνετίσει το Σωματείο και να τρομοκρατήσει τις επιμορφούμενες.

Την απάντηση την έδωσαν οι ίδιες οι αναπληρώτριες, που αρνήθηκαν να δεχτούν την καταπάτηση την εργασιακών τους δικαιωμάτων. Τόνισαν ότι είναι υπέρ των επιμορφωτικών σεμιναρίων όχι όμως στην επιβολή των αντεργατικών πρακτικών.

 Στήριξαν την θέση του Σωματείου και του Κλάδου: να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες για να γίνουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια και γενικότερα να γίνονται εντός του εργασιακού ωραρίου είτε την πρώτη βδομάδα του σχολικού έτους είτε την τελευταία.

Το Σωματείο απαιτεί από τη συγκυβέρνηση να αποσύρει τα επαίσχυντα αντεργατικά πλαίσια του ΕΣΠΑ, που τσαλαπατούν τα εργασιακά δικαιώματα. Να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά, που είναι από τον ιδρώτα των εργαζομένων, για τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης και για πραγματική επιμόρφωση στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα σεμινάρια μπορεί να γίνουν στις 16, 17  18 Ιουνίου, που οι συνάδελφοι /σσες βρίσκονται στις θέσεις τους και τα μαθήματα θα έχουν ολοκληρωθεί. Αυτή είναι και η πρότασή  μας προς το ΠΕΚ Μυτιλήνης, που πρέπει να πάψει να λειτουργεί ως ιμάντας μεταφοράς και της εκάστοτε συγκυβέρνησης και των φραγκολεβαντίνων της ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου δεν πρόκειται να γίνουν!

Για το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα