Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας - Φούρνων: Όχι στην τρομοκρατία των εκπαιδευτικών

25/02/2016 - 20:54

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ικαρίας και Φούρνων καταγγέλλει τη ΔΙΠΕ Σάμου, για την επιβολή της έγγραφης επίπληξης σε πέντε μέλη του συλλόγου μας (τρεις δασκάλες και δύο μέλη του Δ.Σ του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. που εργάζονται ως ΕΕΠ και ΕΒΠ στο ειδικό σχολείο). Οι δασκάλες κατηγορούνται στην πραγματικότητα γιατί μετά από επανειλημμένα αιτήματα στα οποία ζητούσαν να πραγματοποιηθεί σύλλογος διδασκόντων, τα οποία απέρριπτε η προϊσταμένη τους, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τον σύλλογο, όπως προβλέπεται (εφόσον ζητηθεί τουλάχιστον από το ένα τρίτο του συλλόγου διδασκόντων). Μετά από άρνηση της διευθύντριας να αναγνωρίσει τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν το σωματείο προκειμένου να παρέμβει. Ακολούθησε έγγραφη αναφορά της προϊσταμένης εναντίων των τριών δασκάλων κ των δύο μελών του Δ.Σ η οποία οδήγησε στην έγγραφη επίπληξη των πέντε εκπαιδευτικών. Όπως όλοι γνωρίζουν, το βασικό όργανο της διοίκησης του σχολείου  είναι ο σύλλογος διδασκόντων και όχι ο διευθυντής. Οι αποφάσεις παίρνονται με ψηφοφορία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει τη διαδικασία προκειμένου να επιβάλλει τη γνώμη του.     

    Ο προηγούμενος διευθυντής Π.Ε Σάμου, κ. Παναγιώτης Ζαβουδάκης είναι γνωστός για την αυταρχική και αλαζονική του συμπεριφορά και από περασμένες χρονιές. Πριν δύο χρόνια επιχείρησε να τρομοκρατήσει δύο συναδέλφισσες που ζήτησαν να παραιτηθούν από προϊστάμενες γιατί αρνούνταν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης. Πέρσι είχε κινήσει την διαδικασία για επιβολή πειθαρχικής ποινής σε συνάδελφο της Β/θμιας που υπηρετούσε με διάθεση και στην Α/θμια γιατί έκανε ένσταση για τα κριτήρια τοποθέτησής του! Έτσι και φέτος, λίγο πριν τη λήξη της θητείας του με την έγγραφη επίπληξη εναντίων των συναδέλφων, σφράγισε την υστεροφημία του με μια πράξη απαράδεκτα αυθαίρετη, σύμβολο της κατάχρησης εξουσίας με την οποία λειτούργησε σε όλα αυτά τα χρόνια από την θέση του προϊστάμενου ΔΙΠΕ Σάμου.

    Με προηγούμενο έγγραφό μας ζητήσαμε από τη ΔΙΠΕ Σάμου να πάρει πίσω την απόφαση της έγγραφης επίπληξης των πέντε μελών του συλλόγου μας. Ακόμα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας και ζητάμε από τη νέα διευθύντρια Π.Ε κ. Αλεξάνδρα Εμμανουηλίδου, καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης Β. Αιγαίου, κ. Αριστείδη Καλάργαλη, να πάρουν θέση για το θέμα. Περιμένουμε μία τοποθέτηση που θα αφορά την ουσία του ζητήματος, δηλαδή τι πρέπει να κάνει ο διευθυντής όταν οι εκπαιδευτικοί ζητούν τη σύγκληση συλλόγου διδασκόντων, και δεν θα αφορά τα γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Εξάλλου αν το πρόβλημα ήταν μόνο η μορφή του πρακτικού και η τήρηση του πρωτοκόλλου, η διευθύντρια δεν είχε παρά να ζητήσει από τις δασκάλες να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις, προκειμένου να είναι έγκυρο το πρακτικό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΠΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

 

      

          ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα