Σ.Ε.Π.Ε. Λήμνου «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»: Ελλείψεις στις δομές Ειδικής Αγωγής στη Λήμνο

05/12/2015 - 00:32

Τρεις μήνες ,μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους και εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις στις δομές Ειδικής Αγωγής στα σχολεία της Λήμνου.

  Συγκεκριμένα, εξακολουθεί να παραμένει χωρίς ικανοποίηση από το 2013, το αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Θάνους για ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Ένταξης, παρόλο που υπάρχουν οι προϋποθέσεις (γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ για τρεις τουλάχιστον μαθητές που χρειάζονται παρακολούθηση Τμήματος Ένταξης). Δύο μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας που χρειάζονται δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ, δεν έχουν το δάσκαλό τους. Το ΚΕΔΔΥ Λήμνου δεν έχει στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που προβλέπονται από το νόμο 3699/2008. Συγκεκριμένα λείπουν Νηπιαγωγός, Φιλόλογος, Μαθηματικός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην ΕΑΕ, Λογοθεραπευτής, Εργοθεραπευτής, Παιδοψυχίατρος, Φυσικοθεραπευτής, Σχολικός Νοσηλευτής, Επαγγελματικός Σύμβουλος και Διοικητικός.

  Επειδή πιστεύουμε ότι η πρόσβαση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και ΑΜΕΑ στις δημόσιες και δωρεάν δομές της Ειδικής Αγωγής είναι δικαίωμά τους, ζητούμε :

  • Την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους.
  • Το διορισμό 2 δασκάλων Παράλληλης Στήριξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.
  • Τη στελέχωση του ΚΕΔΔΥ Λήμνου με όλες τις ειδικότητες Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που προβλέπονται από το νόμο 3699/2008 και όπως τις αναφέραμε παραπάνω.
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα