Σ.Ε.Π.Ε. Λήμνου "Αργύριος Μοσχίδης": Για την απεργία στις 4 Φλεβάρη

09/02/2016 - 21:56

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους 59 απεργούς του Συλλόγου μας, (ποσοστό συμμετοχής 43%, διπλάσιο από τις τελευταίες απεργίες), που ένωσαν τη φωνή τους με τους εκατοντάδες χιλιάδων απεργούς σε όλη τη χώρα απαιτώντας :

ΩΣ ΕΔΩ! Τέρμα τα ψέματα και οι απάτες! Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!

Η απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ δείχνει το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, το πολιτικό προσωπικό τους, δε θα παραιτηθούν! Έχουν άμεσο και ζωτικό συμφέρον από τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τη διάλυση της ζωής μας. Τα μέτρα για αυτούς σημαίνουν νέο πλούτο, αύξηση της κερδοφορίας! Για εμάς όμως σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία, ανέχεια, ζωή χωρίς δικαιώματα, μηδαμινή προστασία της υγείας, της πρόνοιας!

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε εκατοστό πίσω από το σύνθημα «να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος», να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση.

Σας καλούμε πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα!

Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, κουρελόχαρτο!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τείχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας, που, με μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια, μέσα στη νύχτα της απεργίας, έσπευσε να δημοσιεύσει αναληθή ποσοστά συμμετοχής (της τάξης του 18%)  στη μεγαλειώδη απεργία στις 4 Φλεβάρη. Η εικόνα από τις διευθύνσεις και τα πρωτοβάθμια σωματεία φυσικά είναι πολύ διαφορετική.

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι έχει μετατραπεί σε γραφείο προπαγάνδας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθώντας τη λογική «έτσι είναι αφού έτσι με βολεύει». Αφού οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό των αγώνων των εργαζόμενων, χρησιμοποιώντας τους ως διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των δανειστών, πέφτει στο κενό, προχωράει ένα βήμα παραπέρα προσπαθώντας να τους απαξιώσει και να τους συκοφαντήσει.

Ο φόβος της κυβέρνησης απέναντι στον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό, από τους χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα, από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις, που βροντοφώναξαν «ως εδώ, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» δεν κρύβεται.

Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής ΓΕΝΙΚΗΣ απεργίας, η τεράστια συμμετοχή στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, οι πλημμυρισμένες από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τις δυνατότητες αλλά και τη συνέχεια των αγώνων που πρέπει να υπάρξει.

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα