Σ.Ε.Π.Ε. «O Αδαμάντιος Κοραής»: Για την καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων

29/02/2016 - 20:37

Ανάλογες απφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Νίκος Πλουμπίδης"

ΕΛΜΕ: 

Το ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγωνιζόμενων μικρομεσσαίων αγροτών στη χώρα μας, που με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, δίνουν αγωνιστική απάντηση στην ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε, με τις οποίες οδηγούνται στη φτωχοποίηση και στην ανεργία. Το αίτημα για απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος εδώ και τώρα είναι κοινό! 

Να μην τολμήσουν να καταστείλουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με την πρόσφατη εισαγγελική εντολή περί «παρακώλησης συγκοινωνιών».

Και στους αγρότες διαμορφώνονται σήμερα δυο γραμμές πάλης. Η μια που συμφέρει την πλειοψηφία των μικρών φτωχών αγροτών (πάνω από 80% στο σύνολο των αγροτών) και η άλλη που συμφέρει τους λίγους μεγαλοαγρότες.

Στην ουσία, το αίτημα που θέτουν στην κυβέρνηση οι μεν, είναι ένα και μοναδικό: Να φύγουν από τη μέση οι μικρομεσαίοι αγρότες και να μείνουν στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή μόνο οι μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Οι “υπολογισμοί” μιλούν για αγρότες που χωράνε στην Ελλάδα και δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 150.000 - 200.000, που σημαίνει ότι θα ξεκληριστούν εκατοντάδες χιλιάδες ετεροαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες. Γι’ αυτό και επιμένουν στο διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα» και μη.

Πρόκειται για ένα αίτημα, που ανταποκρίνεται πλήρως στις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, μέσω της οποίας προωθείται το μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε λίγες μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις.

 

Η στόχευση για συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας περιγράφεται με λεπτομέρεια στο μνημόνιο 3 που ψήφισαν όλοι όσοι σήμερα κάνουν τους ανήξερους. Η υπερφορολόγηση στο εισόδημα, τα αγροτικά εφόδια, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, η αύξηση του ήδη διογκωμένους κόστους παραγωγής, η πλήρης κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το Νοέμβρη, ο ΕΝΦΙΑ γονατίζουν το μικρό και μεσαίο αγρότη. Η ίδια πολιτική στη Χίο απειλεί με την άρση της αναγκαστικότητας των αναγκαστικών συνεταιρισμών, βάζοντας στο στόχαστρο τους μικρομεσαίους μαστιχοπαραγωγούς.

 

Οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι σύμμαχοί μας είτε ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή κατά κύριο είτε σαν δευτερεύον επάγγελμα. Με κοινό αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα