ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Για την Υποδοχή των προσφυγόπουλων στο 1ο Δ.Σ. Αυλώνα

21/12/2017 - 16:27
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ ΑΥΛΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ ΑΥΛΩΝΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς των μαθητών μας,

Την Τετάρτη 13/12, ώρα 2.00 μ.μ, ο σύλλογός μας υποδέχτηκε  και καλωσόρισε τα προσφυγόπουλα από τη Δομή της Μαλακάσας στο  1ο Δ.Σ  Αυλώνα.

Δεν μπορούμε, ωστόσο, να μην εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την καθυστέρηση της έναρξης των τμημάτων ΔΥΕΠ, αφού και φέτος χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για να ξεκινήσουν να λειτουργούν.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τη στήριξη των υποδομών και των σχολικών επιτροπών. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον του κράτους και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει.  

  • Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, σωματεία, να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια αυτή, αγνοώντας τις όποιες φωνές αντίδρασης, ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Για το Δ.Σ

     Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα