Σ.Ε.Π.Ε. "Ο Σωκράτης": Οι ζωές κι οι μαθητές μας δεν είναι νούμερα!

13/11/2017 - 22:22

Αποφάσεις καταγγελίας: έχουν βγάλει ήδη οι ΣΕΠΕ:
"Ρόζα Ιμβριώτη", "Γ. Σεφέρης", "Αργύριος Μοσχίδης", Χαλκίδας, "Κωστής Παλαμάς", "Ελλη Αλεξίου", "Π. Παπαμαύρος", Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, "Δ. Θεοτοκόπουλος", Αργολίδας, Ικαρίας - Φούρνων
καθώς και οι ΕΛΜΕ: Πειραιά, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Ατικής, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Θήρας, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, Κέρκυρας

και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

Συνάδελφοι, παρά την τεράστια κατακραυγή με αποφάσεις δεκάδων σωματείων εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζομένων, που συμμετείχαν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην ΔΔΕ Πειραιά, η κυβέρνηση εμμένει στην ανάλγητη και βάρβαρη απόφαση της πετάξει στο δρόμο συναδέλφους αναπληρωτές με αυτοάνοσα νοσήματα, εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης των υπηρεσιών να εκδώσουν τα πιστοποιητικά υγείας. Ζητά δηλαδή τα ρέστα από τους εργαζόμενους, αφού ξεδόντιασε τις υπηρεσίες υγείας (ΚΕΠΑ) με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

H πράξη αυτή της κυβέρνησης δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, δεν αφορά μόνο τους δυο συναδέλφους, αφού έτσι και αλλιώς ανοίγει το ζήτημα και για άλλους εκπαιδευτικούς των ειδικών κατηγοριών, είναι κομμάτι της πολιτικής που τσακίζει ωμά, χωρίς προσχήματα το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Στέλνει το μήνυμα «νόμος και τάξη», ότι μπορώ να πετάω κάποιον στο δρόμο με το έτσι θέλω!

Στέλνει το μήνυμα μιας πολιτικής που μετρά τις ανθρώπινες ζωές, που ζυγίσει τις ανθρώπινες με ανάγκες με βάση τους στόχους των ματωμένων πλεονασμάτων, τους στόχους ενός βάρβαρου συστήματος για «εξοικονόμηση» δαπανών από την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια. Μιας πολιτικής:

  • Που εμπαίζει εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια αδιόριστους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, με το μότο «κάντε και φέτος υπομονή και θα γίνουν διορισμοί, ίσως τελικά από το 2020 και βλέπουμε», την στιγμή που οι ελλείψεις στα σχολεία είναι τραγικές.
  • Που με θράσος αφήνει ακόμα και χωρίς στέγη δεκάδες συναδέλφους αναπληρωτές, εργαζόμενους ουσιαστικά δεύτερης κατηγορίας  με τσακισμένα δικαιώματα στις άδειες, στην γεννά, στην ανατροφή των παιδιών, στις αρρώστιες.
  • Που χαίρεται στην αναμπουμπούλα και στο αλληλοφάγωμα για να κρύψει τις ευθύνες της και να διαιρέσει το κίνημα, κάνοντας παιχνίδι με τους πίνακες, με τις ειδικότητες και τις αναθέσεις, ανακυκλώνοντας ανέργους, την ίδια στιγμή που εφαρμόζει νόμους και εγκυκλίους που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση και φέρνουν  νέες απολύσεις.

Συνάδελφοι, η ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, ο αυταρχισμός της απέναντι σε εργαζόμενους δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Εδώ και τώρα να απαντήσουμε ενωμένοι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι γονείς και μαθητές απέναντι στην κοροϊδία ότι «είναι κανονικότητα, ότι είναι για το καλό των μαθητών», η επίθεση στη Ολοήμερο σχολείο, η υποβάθμιση των μαθημάτων ειδικότητας, το σχέδιο για τη Β’ Λυκείου και η καρατόμηση των μαθημάτων γενικής παιδείας, η στρατηγική της κυβέρνησης για ένα εκπαιδευτικό σύστημα με σχολείο πολλών ταχυτήτων. Παλιά και νέα μέτρα κομμάτι, κομμάτι φτιάχνουν το σχολείο των πολύ χαμηλών απαιτήσεων για τους μαθητές της λαϊκής οικογένειας, το σχολείο της μονομέρειας και της ημιμάθειας, κάτι που αντικειμενικά θα φέρει και άλλες απολύσεις, θα σαρώσει τα υπάρχοντα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 13.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

  • ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ
  • ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ
  • ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ.

Για το Δ.Σ

              Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                        ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα