ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Στο στόχαστρο του Υπ.Παιδείας οι συνάδελφοι της Μουσικής Αγωγής

14/03/2018 - 14:00

Στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας οι συνάδελφοι της Μουσικής Αγωγής

Σύμφωνα με την οδηγία που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες, μέσω της Δ/νσεων Π.Ε. και Δ. Ε., το Υπουργείο καλεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται για την απόδοση μουσικής ειδίκευσης να καταθέσουν τους ανάλογους τίτλους σπουδών.

Με άλλα λόγια το Υπουργείο «στρώνει» νέο δρόμο  εξοικονόμησης εκπαιδευτικών για το μάθημα της Μουσικής Αγωγής με στόχο να μειώσει τις προσλήψεις για τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Δε μας ξενίζει το γεγονός. Το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί με τις διάφορες υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν την δυνατότητα ανάθεσης μαθημάτων ειδικοτήτων σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. 70 (το μάθημα των ΤΠΕ σε συναδέλφους που έχουν σχετική πιστοποίηση, το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, αρκεί κάποιος εκπαιδευτικός να έχει κάποιες ώρες σχετικών σεμιναρίων, η Φυσική Αγωγή, η Ειδική Αγωγή…)

Ο Σύλλογός μας πολλάκις έχει τονίσει ότι, στο όνομα της «ορθολογιστικής διαχείρισης του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού στην εκπαίδευση και του εξορθολογισμού του κόστους», σφαγιάζονται τόσο τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών όσο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Το σωματείο μας θα πρωτοστατήσει στην προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μουσικών αλλά και όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ …. ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
  • ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ.

Για το Δ.Σ

            Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ              ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα