ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Αποφάσεις - Δράσεις του Συλλόγου μας το επόμενο διάστημα

16/09/2019 - 21:34

Αποφάσεις - Δράσεις του Συλλόγου μας το επόμενο διάστημα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται ξανά σε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους Καλή Σχολική Χρονιά, με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία! Καλωσορίζει τις νέες και νέους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, που τοποθετήθηκαν στα σχολεία ευθύνης του Συλλόγου μας, δηλώνοντας ότι, όπως και όλες τις προηγούμενες χρονιές, θα σταθεί δίπλα σε κάθε συνάδελφο σε κάθε σχολείο αντιμετωπίζοντας μαζί το κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Εκφράζει επίσης τις ευχές του για καλή φοίτηση αλλά και καλούς αγώνες στα παιδιά των συναδέλφων που κατάκτησαν μια θέση στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. στην τακτική συνεδρίασή του, Δευτέρα 9/9/2019, συζήτησε και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Δ.Σ. συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με την έναρξη, ήτοι κενά, υπεραριθμίες, τοποθετήσεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών... Συμμετείχαμε ήδη σε Παραστάσεις Διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας 26/9 (196ο, 197ο Ενημ. sylimvrioti.gr) και στη Δ/νση Α΄ Αθήνας (3/9…). Ταυτόχρονα, το ΔΣ παρεμβαίνει συνεχώς στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας για τις διάφορες αδικίες που γίνονται στις υπηρεσιακές μεταβολές μόνιμων και αναπληρωτών συναδέλφων!

2. 49η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ του Συλλόγου μας

Το Δ.Σ. ευχαριστεί του αιμοδότες που μέχρι τώρα στήριξαν την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας και μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των συναδέλφων μας που είχαν ανάγκη. Καλούμε για άλλη μια φορά για συμμετοχή ακόμα περισσότερων αιμοδοτών στην 49η Αιμοδοσία, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019 9.00 – 13.00 στο 3ο Δημοτικό Καισαριανής.

3. ΑΝΤΙ - Συνδικαλιστικός Νόμος

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επεκτείνοντας στους νόμους που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και για να ικανοποιήσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις ορέξεις του ΣΕΒ, του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και στα πλαίσια της «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» των λίγων και του αντίστοιχου νομοσχεδίου, κατέθεσε το αντι-συνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που καταπατεί και καταργεί βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα! Το Δ.Σ. έχει ήδη τοποθετηθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα (198ο Ενημ./1.9.2019 sylimvrioti.gr) και θα στείλει άμεσα και νέο αναλυτικό ενημερωτικό για το ακριβές περιεχόμενου του νομοσχεδίου που ήδη κατατέθηκε.

Θεωρούμε αιτία πολέμου την κατάθεση του αντεργατικού συνδικαλιστικού νομοσχεδίου. Παίρνουμε πρωτοβουλίες και συμμετέχουμε στις παρακάτω κοινές δράσεις συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων του ταξικού εργατικού κινήματος που σκοπό έχουν να αποτρέψουν την ψήφισή του!

Α. Καλούμε σε συμμετοχή στο Συλλαλητήριο, που διοργανώνουν Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα μετά από πρόσκληση του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ. στα Προπύλαια.

Β. Συμμετέχουμε και καλούμε σε συμμετοχή στη Σύσκεψη συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη και ώρα 6.00 μ.μ. στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ» (Ιπποκράτους 7 Αθήνα) για την παραπέρα οργάνωση της πάλης.

Γ. Απαιτούμε να κηρυχτεί και προετοιμαζόμαστε για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όταν η κυβέρνηση πάει στη βουλή το αντι-συνδικαλιστικό τερατούργημα!

4. Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τα Δ.Σ. των Ενώσεων Γονέων των περιοχών μας

Επειδή πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και διεκδικούμε ως εκπαιδευτικό κίνημα είναι κοινά και αφορούν και τους γονείς των μαθητών μας, το Δ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα Δ.Σ. των Ενώσεων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βύρωνα, Καισαριανής, 2ου Διαμερίσματος Αθηνών (σχολεία Παγκρατίου), προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε κοινές δράσεις και παραστάσεις στους αντίστοιχους Δήμους με τις αντίστοιχες Ενώσεις για τα σχολεία των περιοχών τους. Θέματα συζήτησης: Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, Κτηριακό (4o Δημοτικό Βύρωνα, ΕΛΕΠΑΠ...), Διορισμοί-Προσλήψεις Αναπληρωτών, Χρηματοδότηση, σχολικά γεύματα… (δείτε Πρόσκληση σε Ενώσεις Γονέων… αρ. πρωτ. 280/13.9.2019 sylimvrioti.gr)

5. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Συλλόγου "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ" προς ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Π.Ε., ΕΛΜΕ και Αναπληρωτές για Σύσκεψη, που ήδη πραγματοποιήθηκε στις 10/9 (202ο Ενημ ΔΤ και βίντεο sylimvrioti.gr), για να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί (διορισμοί, αναπληρωτές, Αξιολόγηση, Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, αντι-συνδικαλιστικός νόμος...). Με βάση τη συζήτηση, καλούμε σε συμμετοχή στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης και στην Παναττική - Πανεκπ/κή Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στη 1.00 το μεσημέρι.

6. ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μετά και τον πρόσφατο σεισμό στην Αττική και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα σχολεία μας, μιας και τα περισσότερα σχολεία των περιοχών μας είναι παλιά και καταπονημένα από προηγούμενους σεισμούς που έγιναν στην Αττική, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας θα ζητήσουμε από τους Δήμους τα αποτελέσματα των οπτικών ελέγχων, που έγιναν και τα συμπεράσματα αυτών.

7. Σχολικά γεύματα

Φέτος στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» εντάχθηκαν 7 σχολεία του Συλλόγου μας (5 στην Καισαριανή και 2 στο Βύρωνα). Θέση μας είναι γεύμα για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία με τις ανάλογες υποδομές και προσωπικό (τραπεζαρίες, τραπεζοκόμοι…). Επειδή κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κάλεσε τους Συλλόγους Διδασκόντων (199ο Ενημ. και 199ο Ενημ. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ sylimvrioti.gr) να συνεδριάσουν και να φτιάξουν 2 πρακτικά, ώστε να δίνονται τα γεύματα στο σπίτι σε όσα παιδιά δε μένουν στο ολοήμερο και παράλληλα οι εκπαιδευτικοί να κάνουν μόνο ποσοτικό έλεγχο παραλαβής και όχι ποιοτικό, που ζητάει το Υπ. Παιδείας. Αυτό ακολούθησαν οι συνάδελφοι στα σχολεία αυτά.

8. Αυτοαξιολόγηση Σχολικών μονάδων

Με βάση τις θέσεις του Συλλόγου μας (αποφάσεις Δ.Σ. και Γ.Σ.) στηρίζουμε την πρόταση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», όπως κατατέθηκε και στην 88η Γ.Σ. του Κλάδου τον Ιούνη, προκειμένου να γίνει και απόφαση του κλάδου για ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Για τα τεκταινόμενα στην 88η ΓΣ του Κλάδου για το θέμα αυτό δείτε στο sylimvrioti.gr Ενημερωτικά Δ.Σ. προς μέλη το 194ο Ενημ. 16/7/2019. Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

9. Πολιτιστικά

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια Θεατρική παράσταση αρχές Νοέμβρη και νωρίτερα να πραγματοποιηθεί ένας ιστορικός περίπατος με ξενάγηση (όταν οριστικοποιηθούν και κλειστούν θα ειδοποιηθείτε με ενημερωτικά).

Για όλα τα παραπάνω θέματα ή έχουν βγει ή θα βγουν αντίστοιχα Ενημερωτικά του Συλλόγου. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μπαίνετε και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» sylimvrioti.gr για να βρίσκετε όλα τα ενημερωτικά με όλες τις αποφάσεις-δράσεις του Σωματείου μας! Απευθύνεστε για κάθε πρόβλημα δικό σας ή του σχολείου σας στο Σωματείο μας!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ/Η!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                Γλαβίνα Σουζάνα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα