ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αθηναίων

27/01/2020 - 21:10

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αθηναίων

Ζητάμε νέα συνάντηση για τα οξυμένα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του Παγκρατίου και την πρόταση του Δήμου για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής που για μας πρέπει να γίνει τώρα και με τις αναγκαίες υποδομές!

Την Τετάρτη 22/1/2020, δύο μήνες μετά από το τελευταίο αίτημα του Συλλόγου μας και αίτημα όλων των Συλλόγων και ΕΛΜΕ της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αθηναίων κ. Καλαμπόκα.

Η συνάντηση είχε ζήτημα αιχμής τα άδεια ταμεία των σχολείων της Αθήνας, άρα και του Παγκρατίου, που ανήκουν στον Σύλλογό μας. Παράλληλα τέθηκαν και μια σειρά άλλα ζητήματα.

Καταρχήν να πούμε ότι απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Αθήνας δεν πήραμε και η τελική κατάληξη ήταν …στείλτε μας γραπτά τα αιτήματά σας! Κι αυτό τη στιγμή που άπειρες φορές έχουν σταλεί αιτήματά μας στον Δήμο Αθηναίων και για το ζήτημα της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες είχαμε ζητήσει επείγουσα συνάντηση από τέλος Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα-αιτήματα και είχαμε τις αντίστοιχες απαντήσεις:

 1. Πότε θα φτάσουν τα χρήματα Γ και Δ δόσεων στα σχολεία της Αθήνας; Η απάντηση ήταν ότι σε λίγες μέρες (;;) θα ολοκληρωθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα που σχετίζονται με το στήσιμο των νέων Σχολικών Επιτροπών και θα φτάσουν. Να το δούμε!
 2. Θα δίνονται όλα τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα στα σχολεία ή θα συνεχίσει ο Δήμος Αθηναίων να παρακρατά μεγάλα ποσοστά (ως 70%) που κανείς δεν ξέρει πού πάνε τελικά; Απάντηση συγκεκριμένη δε δόθηκε!
 3. Θα αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων: Η απάντηση ήταν ότι αυτό θα γίνει, ...αν υπάρξει ανάγκη! Δηλαδή, όταν τα ταμεία των σχολείων έχουν στραγγίσει, όπως συμβαίνει τώρα στα σχολεία της Αθήνας, δεν υπάρχει ανάγκη;
 4. Θα αποδοθούν στα σχολεία τα χρήματα από το αποθεματικό της ενιαίας σχολικής επιτροπής ή και των ίδιων των σχολείων, που δεσμεύτηκαν; Η απάντηση ήταν αόριστη.
 5. Στις ερωτήσεις που αφορούν έργα συντήρησης σχολείων, πού πηγαίνει η ΣΑΤΑ, αν υπάρχει πρόγραμμα για νέα διδακτήρια, δεν πήραμε απαντήσεις.
 6. Πότε θα είναι έτοιμος ο Δήμος Αθηναίων να μας ενημερώσει για το πώς θα εφαρμόσει από την επόμενη χρονιά τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή με τις αναγκαίες υποδομές; Καμία απάντηση!

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αθηναίων μας πρόσφερε συμπάθεια και ισχυρίστηκε ότι μας κατανοεί, όμως τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων του Δήμου παραμένουν και οξύνονται. Τελικά μας ζήτησε να του δώσουμε γραπτά (για πολλοστή φορά) τις προτάσεις μας!

Στο δια ταύτα λοιπόν:

 • Ζητάμε άμεσα συνάντηση για τα οξυμένα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του Παγκρατίου, που ανήκουν στον Σύλλογό μας.
 • Θέλουμε να μας απαντήσει εμπεριστατωμένα πώς ο Δήμος Αθηναίων θα εφαρμόσει ουσιαστικά από την επόμενη χρονιά τη Δίχρονη Προσχολική, με τι υποδομές;

Διεκδικούμε:

 • Γενναία αύξηση των δαπανών για τα σχολεία, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
 • Τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες να πηγαίνουν μόνο σ’ αυτές και όχι στις επισκευές και να δίνονται όλα και άμεσα για τις ανάγκες των σχολείων.
 • Δωρεάν φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, σε όλα τα σχολεία.
 • Πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολείων, με σύγχρονες προδιαγραφές.
 • Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής τώρα και με τις αναγκαίες υποδομές!
 • Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των εργαζομένων στο σχολεία, άρα και μόνιμες καθαρίστριες, φύλακες, γενικών καθηκόντων κλπ.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων, που ακολουθεί απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα των σχολείων μας. Θα μας βρίσκουν όμως μπροστά τους συνεχώς! Το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των άλλων εργαζομένων στα σχολεία στη δουλειά και ζωή με δικαιώματα, δεν τα διαπραγματευόμαστε! Είναι δικαιώματά μας και τα απαιτούμε!

Περιμένουμε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων άμεσα και απαντήσεις για τα ζητήματα που θέτουμε!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                                                  Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα