Σ.Ε.Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»: Για τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με το Δήμαρχο Βύρωνα

19/10/2015 - 18:25

Στις 9/10/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα με αντιπροσωπείες του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και της Ζ΄ΕΛΜΕ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και η Πρόεδρος της ΔΕΠ Βύρωνα και ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής και φυσικά θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα των δημόσιων σχολείων στο Βύρωνα.

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου αλλά και των σχολικών επιτροπών, μιας και η 3η δόση της κρατικής επιχορήγησης του ποσού των 80.000 € δεν έχει έρθει ακόμα. Παρόλα αυτά, είπε ο Δήμαρχος, δόθηκε σε κάθε Δ/ντή ένα μικρό ποσό των 500 € (!), ως επιχορήγηση από τα διαθέσιμα των σχολικών επιτροπών.

Ως προς τα έργα συντήρησης δόθηκε το ποσό της ΣΑΤΑ 73.500, που υποσχέθηκε ότι θα διατεθεί εξ ολοκλήρου για έργα συντήρησης σχολείων, αρχής γενομένης από το 4ο Γυμνάσιο, το οποίο είχε υποστεί πολλές φθορές από κλοπές.

Επίσης έγινε προκήρυξη για 10 νυχτερινούς φύλακες από τα 5μηνα αλλά παρουσιάστηκε μόνο ένας.

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο από πρόγραμμα που προϋπήρχε.

Ο Δήμος Βύρωνα έχει ζητήσει κονδύλια για έργα στα σχολεία από την Περιφέρεια και από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ), καθώς και κονδύλια για σίτιση μαθητών. Αναμένουμε!

Τοποθετήθηκε υπεύθυνη υπάλληλος  της Τεχνικής υπηρεσίας για τα προβλήματα των σχολείων η κα Μαίρη Μήτρακα τηλ. 2132008651-2132008600.

 

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην τοποθέτησή τους έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Γνωρίζοντας την μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων και των μειωμένων εσόδων ζήτησαν αναλυτική κατάσταση των επιχορηγήσεων της Σχολικής επιτροπής ανά σχολική ενότητα αλλά και αναλυτική κατάσταση των εξόδων. Επίσης ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τα χρέη του κάθε σχολείου αναλυτικά, πράγμα για το οποίο δεν μπορούσαν να μας ενημερώσουν εκείνη τη στιγμή, αλλά υποσχέθηκαν να στείλουν κατάσταση κατανομής και εξόδων ανά σχολείο. Ζητήσαμε να γίνεται η κατανομή των επιχορηγήσεων έτσι ώστε τα σχολεία να έχουν χρήματα να καλύπτουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή τους και να μην κυκλοφορούν οι γνωστές λίστες αγοράς ειδών από τους γονείς, σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι πλήττονται βάναυσα από τις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τονίζοντας τη θέση του Συλλόγου μας για "ούτε ένα Ευρώ από την τσέπη του γονιού και του εκπαιδευτικού" για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
  2. Ζητήσαμε ενημέρωση για τα έργα συντήρησης που έγιναν και που θα γίνουν με το ποσό της ΣΑΤΑ. Όσο για το προηγούμενο ποσό δηλ. τη ΣΑΤΑ της προηγούμενης χρονιάς, μας ενημέρωσαν ότι δεν βρέθηκε στα ταμεία όταν ανέλαβε αυτή η Δημοτική αρχή!
  3. Αναφερθήκαμε στο μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία της περιοχής και κυρίως του Συγκροτήματος της Αγίας Τριάδας, που έχουν μεγάλο αριθμό παιδιών, και ειπώθηκε ότι προωθείται η πρόταση του Συλλόγου μας για ανέγερση πτέρυγας στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού. Επίσης ζητήθηκε να λυθεί το πρόβλημα της εισόδου του 3ου Δημοτικού και της ξεχωριστής εισόδου των νηπιαγωγείων, αλλά ο Δήμαρχος προφασίστηκε δυσκολίες.
  4. Βάλαμε το θέμα της ανέγερσης νέων νηπιαγωγείων τόσο στο Συγκρότημα 6ου – 7ου Δημοτικού όσο και στον Καρέα και στα νταμάρια που εκεί υπάρχει και ελεύθερος χώρος.
  5. Θέσαμε για άλλη μια φορά το αίτημα για εύρεση χώρου για τη στέγαση του Ειδικού σχολείου Βύρωνα, που κινδυνεύει να καταργηθεί πριν καν λειτουργήσει.
  6. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι αρκετά προνήπια κυρίως βρέφη έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς και τα δημόσια νηπιαγωγεία αντίστοιχα.
  7. Σε σχέση με τις συμβασιούχες καθαρίστριες και την απόφαση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να μειώσει κατά 10% τις ήδη χαμηλές αποδοχές τους, δε δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει ως Δημοτική αρχή στη μείωση, αλλά φάνηκε να εναρμονίζεται, προφασιζόμενος το κόστος στην κυβερνητική απόφαση.
  8. Τέλος θέσαμε την απαράδεκτη  απογευματινή χρήση των χώρων των δημόσιων σχολείων από διάφορους φορείς αλλά και συλλόγους γονέων, με δράσεις όχι μόνο προς μαθητές επί πληρωμή. Θέση του Συλλόγου μας είναι ότι κάθε δημοτική αρχή πρέπει να παρέχει στους μαθητές και σε όλους τους δημότες της δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού εντελώς δωρεάν.
  9. Ενημερωθήκαμε ότι παραχωρήθηκε το πρώην Αθήναιον και θα προχωρήσει η μεταστέγαση  τάξεων του 4ου Δημοτικού Αθηνών (ήδη έχουν μεταφερθεί). Εμείς μεταφέραμε για άλλη μια φορά τη θέση του Συλλόγου μας και για την ακαταλληλότητα του χώρου για παιδιά Δημοτικού. Επιπλέον τονίσαμε ότι η μεταφορά κάποιων τάξεων στο Αθήναιον, στην ουσία ο διαμελισμός του σχολείου, θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών. Πρότασή μας είναι ο διαχωρισμός του 4ου Δημοτικού Σχολείου σε δυο ανεξάρτητα σχολεία. Προσωρινή λύση είναι η μεταστέγαση ενός σχολείου στο Αθήναιον μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα. Επιπλέον να γκρεμιστεί το κτήριο του 4ου Δημοτικού και να χτιστεί νέο διδακτήριο. Να εξασφαλιστεί αυτόνομος χώρος για να στεγαστεί το 4ο Νηπιαγωγείο.

Εμείς, ως Δ.Σ., μεταφέραμε τις θέσεις και τις προτάσεις του Συλλόγου μας, δεν υπήρξε βέβαια δέσμευση σε κάτι, απλώς ότι θα γίνει ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα της Παιδείας, όπως έχει ζητηθεί και από φορείς του Βύρωνα. Εμείς θα είμαστε εκεί, για να διεκδικήσουμε τα χρόνια αιτήματά μας.

 

 

 

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                Πετρίδης Μανώλης

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα