Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Κάλεσμα συμμετοχής "Μια εικόνα τρία ερωτήματα¨"

09/11/2017 - 10:27
μια εικόνα τρία ερωτήματα

Κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για συμμετοχή συναδέλφων και σχολείων στη φετινή δράση της ΕΕΔΥΕ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), με 62χρονη αγωνιστική πορεία και δράση,
απευθύνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με μια νέα πρωτοβουλία της με τον τίτλο:.

«Μια εικόνα, τρία ερωτήματα»:

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι;

Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους ;

Γιατί  να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαϊ" ;

Η ιδέα βασίζεται στη διπλανή χαρακτηριστική φωτογραφία παιδιού από εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής και συνοδεύεται από τα προαναφερόμενα ερωτήματα.

Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, όπου οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας και ευρύτερα στον κόσμο, γεννούν τον ξεριζωμό, την προσφυγιά μεγάλου αριθμού ανθρώπων  από όλες τις χώρες του πλανήτη, που δεινοπαθούν από τις επεμβάσεις, τη φτώχεια και τους πολέμους, η ΕΕΔΥΕ με δράσεις και πρωτοβουλίες επιδιώκει να έχει και τη δική μας συμβολή, στην ευαισθητοποίηση και την  ανάπτυξη προβληματισμού σχετικά με τις αιτίες που δυναστεύουν την ανθρωπότητα και τη ζωή μας, αλλά και τη δυνατότητα εναντίωσής μας σ΄ αυτή την πραγματικότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της ΕΕΔΥΕ, καλεί τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν περισσότεροι φέτος τη συγκεκριμένη δράση και μαζί με τους μαθητές τους να δώσουν και πάλι τη δική τους καλλιτεχνική απάντηση στα ερωτήματα που βασανίζουν όλα τα παιδιά που βρέθηκαν σε εμπόλεμη ζώνη.

Οι μαθητές των σχολείων μας μπορούν να συμμετάσχουν με κάθε μορφή έκφρασης – καλλιτεχνικής δημιουργίας (βίντεο, μουσική, ποιήματα, πεζά κείμενα, ζωγραφιές, γκράφιτι κλπ.) είτε ατομικά είτε με ομαδικά – συλλογικά έργα.  Οι ατομικές προσπάθειες, όσον αφορά στη γραφική ύλη θα πρέπει να έχουν διάσταση Α3 ή Α4 (σε μέγεθος χαρτιού) και οι ομαδικές μπορούν να είναι ακόμα και σε μεγάλα ταμπλό, χωρίς να αποκλείουμε κάθε άλλη μορφή έκφρασης. Οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στο Δ.Σ. ως 15 Μάη, το οποίο θα τις παραδώσει στην ΕΕΔΥΕ και θα εκτεθούν σε τοπικές και κεντρικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης και της ΕΕΔΥΕ αντίστοιχα.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                                            Γλαβίνα Σουζάνα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα