ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Να σταματήσει η παραβίαση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών κατά την τοποθέτησής τους στα σχολεία!

18/09/2019 - 18:15

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Ένας εκπαιδευτικός ανά παιδί στην παράλληλη στήριξη!

Η "κανονικότητα" που ευαγγελίζονταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η τωρινή της ΝΔ, έδειξε για άλλη μία σχολική χρονιά το πρόσωπό της στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς! Ήδη είχε ξεκινήσει από την απαράδεκτη πολύωρη αναμονή στις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις για ανάληψη Υπηρεσίας και συνεχίστηκε και στις τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα, στην Α` Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 12/9 δόθηκαν τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε κάθε σχολείο, χωρίς όμως να δοθεί ο αριθμός των μαθητών! Επειδή δεν αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός ανά παιδί (αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τα στοιχεία, που λένε ότι οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη είναι πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες προσλήψεις), όπως είναι η πάγια θέση μας, γι’ αυτό κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας και Δ/νση Εκπαίδευσης θέλουν για άλλη μία φορά το "μπαλάκι" της ευθύνης για το "μοίρασμα" των μαθητών να πέσει στον Σύλλογο Διδασκόντων, που δεν πρέπει να πάρει τέτοια απόφαση, δεν έχει και την επιστημονική κατάρτιση για κάτι τέτοιο!

Αυτό επίσης σημαίνει ότι τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, θα έχουν για άλλη μια φορά περιοδική υποστήριξη από τον εκπαιδευτικό, τον οποίο θα μοιράζονται με άλλο/α παιδιά!

Ταυτόχρονα, μέχρι την τελευταία στιγμή στην Α΄ Διεύθυνση άλλαζαν τα κενά στα ΣΜΕΑ και ΤΕ δυσκολεύοντας τους συναδέλφους και δημιουργώντας δικαιολογημένες υποψίες.

Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει την παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των δικαιωμάτων των συναδέλφων αναπληρωτών κατά την τοποθέτησή τους σε σχολεία! Τα κενά που δίνονται και τα οποία καλούνται να δηλώσουν, συχνά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα για αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να δίνονται με πλήρη διαφάνεια όλα τα υπάρχοντα κενά, που καλούνται να δηλώσουν οι εκπ/κοί.

  • Να τηρείται η σειρά στη διαδικασία των τοποθετήσεων.

  • Να μη λογίζονται οι αναπληρωτές ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας και να μην καταστρατηγούνται τα δικαιώματά τους.

  • Να τοποθετηθεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης ανά παιδί.

  • Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.

  • Να μονιμοποιηθούν επιτέλους οι πάνω από 33.000 αναπληρωτές συνάδελφοί μας για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων και οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας!

  • Να εξασφαλιστεί στους αναπληρωτές συναδέλφους μας ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους!

  • Να παρθούν τώρα μέτρα για τα οξυμένα προβλήματα στέγασης, σίτισης και μετακίνησής τους!

 

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος            Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος          Γλαβίνα Σουζάνα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα