Σ.Ε.Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»: Όλοι στο συλλαλητήριο 9/11 στις 6.30 μμ στο Σύνταγμα

02/11/2017 - 16:17

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017 ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ (ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ)

Συνάδελφοι-ισσες,

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού σημαίνει νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, όπως και η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, σχετικά με τις "εκκρεμότητες" της τρίτης "αξιολόγησης" (νέα χτυπήματα στα “εργασιακά”, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στο δικαίωμα στην απεργία. Παίρνει τα μέτρα της, γνωρίζοντας πως η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί σημαίνει παραπέρα επίθεση και κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων και δε θα μείνει αναπάντητη.

Την ίδια στιγμή η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ  εμπλέκει παραπέρα τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ο εκσυγχρονισμός των F-16 (2,4 δισ. ευρώ), υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όπως και οι δεσμεύσεις για  τη βάση της Σούδας. (Το 2% του ΑΕΠ διατίθεται για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ). Την ίδια στιγμή, πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Συναδέλφισσες-οι, με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι, απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση 6 μ.μ. Πλατεία Κάνιγγος και σε άλλες πόλεις. Διεκδικούμε:

  • Ξεπάγωμα  των μισθολογικών κλιμακίων στο δημόσιο.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ ως                                                                                                                                        ελάχιστη βάση για  αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.                
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα .
  • Όχι στις αντιδραστικές αλλαγές, που εμποδίζουν την λειτουργία των συνδικάτων, την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα .Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών.
  • Δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας».

 

Για το Δ.Σ.

            Ο Πρόεδρος                            Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                      Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα