ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Στο στόχαστρο του Υπ.Παιδείας οι συνάδελφοι της Μουσικής Αγωγής!

18/03/2018 - 17:25

Στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας οι συνάδελφοι της Μουσικής Αγωγής!

Σύμφωνα με την οδηγία που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες, μέσω της Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ. Ε., το Υπουργείο Παιδείας καλεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται για την απόδοση μουσικής ειδίκευσης να καταθέσουν τους ανάλογους τίτλους σπουδών.

Με άλλα λόγια το Υπουργείο «στρώνει» νέο δρόμο εξοικονόμησης εκπαιδευτικών για το μάθημα της Μουσικής Αγωγής, με στόχο να μειώσει τις προσλήψεις για τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Δε μας ξενίζει το γεγονός. Το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί με τις διάφορες Υπουργικές Αποφάσεις, που ορίζουν τη δυνατότητα ανάθεσης μαθημάτων ειδικοτήτων σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. 70 (το μάθημα των ΤΠΕ σε συναδέλφους που έχουν σχετική πιστοποίηση, το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, αρκεί κάποιος εκπαιδευτικός να έχει κάποιες ώρες σχετικών σεμιναρίων, η Φυσική Αγωγή, η Ειδική Αγωγή…).

Ο Σύλλογός μας έχει τονίσει πολλές φορές ότι, στο όνομα της «ορθολογιστικής διαχείρισης του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού στην εκπαίδευση και του εξορθολογισμού του κόστους», σφαγιάζονται τόσο τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών όσο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Το σωματείο μας θα πρωτοστατήσει στην προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μουσικών αλλά και όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25.000 ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
  • ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ!
  • ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ! ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                                            Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα