ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

18/03/2018 - 17:18

ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ  6.30 Μ.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ

(προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών 6 μ.μ. πλατεία Κάνιγγος με το μπλοκ του Συλλόγου μας)

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΣΕ)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για υπογραφή ΣΣΕ παντού, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς. Η ΣΣΕ αφορά τον μισθό ή το μεροκάματο, πρόσθετες αμοιβές για τυχόν επιπλέον εργασία, δώρα, επιδόματα, άδειες, τους όρους και τις συνθήκες δουλειάς, υγιεινής και ασφάλειας. Η ΣΣΕ είναι κατάκτηση και η διαπραγμάτευσή τους δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους συνολικά αλλά και κάθε κλάδου να αποσπούν με τους αγώνες τους κατακτήσεις τόσο με τη Γενική ΣΣΕ όσο και με τις Κλαδικές ΣΣΕ. Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, που αντικειμενικά επηρεάζει και τους μισθούς στο Δημόσιο, που ήταν παγωμένοι για χρόνια και το πρόσφατο «ξεπάγωμα» της κυβέρνησης είναι χωρίς αντίκρισμα, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

οι Συλλογικές συμβάσεις μας αφορούν όλους. Και στον κλάδο μας ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων, οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, υπογράφουν Σύμβαση Εργασίας αλλά χωρίς δικαιώματα! Δεν έχουν δικαίωμα σε αναρρωτικές άδειες, αν χρειαστούν πάνω από 15 μέρες τους απειλεί η απόλυση, γι’ αυτό οι συναδέλφισσες με επαπειλούμενη εγκυμοσύνη ζουν τη βαρβαρότητα να πρέπει να διαλέξουν, το παιδί τους ή τη δουλειά τους (!) που σημαίνει ότι η μητρότητα δεν είναι δικαίωμά τους. Βιώνουν συνεχή μετακίνηση, κάθε χρόνο και σε πολλά σχολεία, πληρώνουν από την τσέπη τους μετακινήσεις, διπλά σπίτια (γι’ αυτούς και την οικογένεια που αφήνουν πίσω). Προσλαμβάνονται οποτεδήποτε μέσα στη σχολική χρονιά και απολύονται 21 Ιούνη. Δεν εξασφαλίζουν ταμείο ανεργίας κάθε χρόνο. Και ο κατάλογος είναι μακρύς και διαρκεί ως και 16 χρόνια για συναδέλφους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και όχι μόνο.

Τα τελευταία στοιχεία είναι αποκαλυπτικά! Δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας καλύπτουν σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων της χώρας (οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι αγγίζουν το 19%!), γεγονός που αποτυπώνεται στους μισθούς, που έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Πάνω από 600 χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται με μερική απασχόληση και με μισθούς που υπολογίζονται στα 349,53, δηλαδή βρίσκονται κάτω από το απαράδεκτο και άθλιο ποσό του επιδόματος ανεργίας, οι δε αναπληρωτές των ολίγων μηνών με τα 840 πρέπει να πληρώσουν μετακίνηση, διπλά ενοίκια, διαμονή, διατροφή και να στέλνουν και στην οικογένειά τους πίσω και φυσικά να καλύψουν τη διαβίωσή τους για όλο το χρόνο και αυτόν της ανεργίας!

Αγώνας για τους μισθούς μας, τα δικαιώματά μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Δε θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν τα 25.000 χιλιάδες κενά στα σχολεία.
  • Δωδεκάμηνες συμβάσεις σε όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς!
  • Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών και μέτρα στήριξής τους (στέγαση, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση).
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ και αντίστοιχο κατώτερο μεροκάματο. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
  • Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
  • Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καλεί στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και φορείς, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 20 Μάρτη στις 6.30στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών 6.00 μμ στην πλατεία Κάνιγγος)

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                    Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα