ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Ξεσηκωμός στη Δυτική Αττική ενάντια στη νέα χωματερή!

18/09/2019 - 15:35

Ξεσηκωμός στη Δυτική Αττική ενάντια στη νέα χωματερή !

Ο Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» συμμετέχει στη σύσκεψη σωματείων – συλλόγων και φορέων της Δυτικής Αττικής την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 7:30 στα γραφεία του Συλλόγου Κατοίκων Γεννηματά 2 ( Σπύρου Λούη και Στέλιου Μυγιάκη) για την οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα χωματερή που ετοιμάζεται στη Φυλή.

Το κάλεσμα των σωματείων της Φυλής αναφέρει ότι η Περιφερειακή Αρχή της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) λίγες μέρες πριν αποχωρήσει, σε απόλυτη συνεννόηση και σε συμφωνία με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και την κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε στον ΕΔΣΝΑ την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη συνεδρίαση την πραγματοποίησαν στα μουλωχτά, μέσα στο κατακαλόκαιρο (1η Αυγούστου), για να μην έρθουν αντιμέτωποι με το λαό της Φυλής και συνολικά της Δυτικής Αττικής. Στη συνεδρίαση πήρε μέρος και ο νυν δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς όπου υπερψήφισε κι αυτός τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κατασκευή νέας μεγάλης χωματερής, δίπλα ακριβώς στην υπάρχουσα υγειονομική βόμβα της Φυλής και σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό Γεννηματά 2 των Άνω Λιοσίων.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ήδη δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ και σύμφωνα με τον οποίο η νέα χωματερή σχεδιάζεται να φιλοξενήσει ακόμα 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπιδιών για τα επόμενα τουλάχιστον 3,5 χρόνια!

Είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Αυτοί που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην κακοπληρωμένη δουλειά, στην υποβάθμιση, θέλουν να μας καταδικάσουν να ζούμε μόνιμα δίπλα στο σκουπιδαριό, αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία μας, καθώς μελέτες που υπάρχουν δείχνουν την τρομακτική άνοδο εμφάνισης καρκίνου στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Δυτικής Αττικής.

Διεκδικούμε:

  • Ούτε να το σκέφτεστε για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις.
  • Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά, Μελετάνι, "ΤΙΤΑΝ" και Σταμέλου που βρίσκονται στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.
  • Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
  • Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ            ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα