Σχετικά με την εγκύκλιο για την πρόσληψη των αναπληρωτών και των ωρομισθίων

30/06/2010 - 17:32

Η εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας για τις αιτήσεις των ωρομίσθιων και των αναπληρωτών εντάσσεται στη γενικότερη στόχευση της κυβέρνησης για την ανατροπή του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη εργασία, για τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι ενδεικτική για το πώς ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει το δικαίωμα στη δουλειά και τη μόρφωση.

Α.Δημιουργούνται τρεις κατηγορίες: αναπληρωτής (πλήρους ωραρίου), αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου, ωρομίσθιος. Με την καθιέρωση του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου (που θα καλείται να καλύψει από 5 έως 15 ώρες) γίνεται φανερό πως δεν πρόκειται να προσληφθούν, παρά ελάχιστοι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Έτσι θα καλείσαι να δουλεύεις με όρους ωρομισθίας με το όνομα του αναπληρωτή. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση «καταργεί» την ωρομισθία, μετατρέπει και τους αναπληρωτές σε ωρομίσθιους!

Β. Παρόλο που δηλώνεις  ξεχωριστά (αλλά στον ίδιο πίνακα)  τις περιοχές που θέλεις να δουλέψεις ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου, στην ουσία αναπληρωτές και αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι γιατί:

1. αν αρνηθείς να δουλέψεις ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου (έστω και 5 ώρες) θα σβήνεσαι για τη χρονιά που τρέχει από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

2.αν σε καλέσουν ως μειωμένου ωραρίου, μπορείς μετά να δουλέψεις ως αναπληρωτής πλήρους ωραρίου μόνο αν ανοίξει θέση πλήρους ωραρίου στην ίδια περιοχή και δεν προηγείται άλλος στον πίνακα. Δηλαδή αν κληθείς ως μειωμένου ωραρίου φεύγει η σειρά σου από τον πίνακα των αναπληρωτών!

Μέχρι τώρα αν δούλευες ωρομίσθιος και ερχόταν η σειρά σου στον πίνακα για να δουλέψεις ως αναπληρωτής, δήλωνες παραίτηση και δούλευες ως αναπληρωτής οπουδήποτε σε καλούσαν. Επίσης μπορούσες να αρνηθείς να πας ως ωρομίσθιος για λίγες ώρες χωρίς να σε σβήνουν από τον πίνακα.Δηλαδή από τη σκλαβιά της ωρομισθίας μας οδηγούν στη δουλεία μιας νέας ωρομισθίας με νέο όνομα!

Γ.Είναι ήδη γνωστό από το πρόγραμμα σταθερότητας πως οι προσλήψεις αναπληρωτών θα μειωθούν κατά 70%

Δ.Όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς επιβεβαιώνεται αυτό που εξαρχής έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Ότι δηλαδή οι διορισμοί θα είναι με το σταγονόμετρο -έως καθόλου-και ότι χιλιάδες συνάδελφοι με προϋπηρεσία θα μείνουν αδιόριστοι και μετά τη δήθεν μεταβατική περίοδο, αφού σε αυτή θα διοριστούν (και όχι σίγουρα) αυτοί που θα διοριζόταν φέτος.

 

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος της εργασιακής δουλείας.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη εργασιακά-μισθολογικά-ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές και τους ωρομισθίους.

 

 

Καμία θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

 

 

Αθήνα 30 Ιουνίου 2010

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα