Σημαντικό βήμα για την οργάνωση της πάλης των εκπαιδευτικών Συγκροτήθηκε Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, την περασμένη Κυριακή

16/11/2011 - 10:21
Ενα ουσιαστικό και σημαντικό βήμα για την οργάνωση της πάλης των εκπαιδευτικών στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση έγινε, την Κυριακή, στην παναττική σύσκεψη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση. Οπως σημειώθηκε εισηγητικά, ο σκοπός της σύσκεψης ήταν
 
«η συγκρότηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο επίπεδο της Αττικής, ο καλύτερος σχεδιασμός της δράσης των Επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί και η γενίκευση της πείρας που πηγάζει απ' αυτήν. Στόχος είναι να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ στο χώρο των εκπαιδευτικών, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από κατά τόπους συσκέψεις Επιτροπών του ΠΑΜΕ, που εξέλεξαν τοπικές Γραμματείες και όρισαν εκπροσώπους. Στο τέλος της διαδικασίας, εκλέχτηκε Παναττική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Η συζήτηση που έγινε ήταν πλούσια και εκτός από την εκτίμηση της δουλειάς των Επιτροπών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το σχεδιασμό της δράσης στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση έγινε αναλυτική συζήτηση για την κοινή δράση με γονείς και μαθητές, αξιοποιώντας την πείρα του προηγούμενου διαστήματος.

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της εισήγησης για το θέμα αυτό: «Πολύ σημαντική ήταν η άμεση απάντηση των επιτροπών του ΠΑΜΕ σε συνεργασία με γονείς και μαθητές απέναντι στο όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., εισαγγελικές αρχές, διευθυντές δευτεροβάθμιας και δήθεν "αγανακτισμένους" γονείς και εκπαιδευτικούς απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις». Στη συζήτηση μεταφέρθηκε εμπειρία από κινητοποιήσεις για την παρεμπόδιση της επιβολής του σχολείου της «αγοράς», του αυταρχισμού στα σχολεία, αλλά και παρεμβάσεις για τους μαθητές που υποσιτίζονται. Μια απ' τις πολλές κινητοποιήσεις που έγιναν ήταν στο Μενίδι, στα ιατρεία του ΙΚΑ, όπου απαιτήθηκε να εμβολιάζονται δωρεάν όλα τα παιδιά.

Επίσης, έγινε κουβέντα και εκτίμηση για την απεργία των εκπαιδευτικών στην τελευταία 48ωρη απεργία, αλλά και μια σειρά άλλες κινητοποιήσεις (π.χ., για τα χαράτσια κ.ά). Στην εισήγηση σημειώθηκε χαρακτηριστικά: «Η συγκρότηση των επιτροπών του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σε ένα δίμηνο, που με επιτυχία δώσαμε τη μάχη τριών απεργιακών κινητοποιήσεων 22/9, 5/10 και κυρίως την πανεργατική 48ωρη απεργία 19-20/10. Ταυτόχρονα, πρωτοστατήσαμε στο χώρο στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών». Στη συζήτηση τονίστηκε πως πρέπει να συνεχιστεί η πάλη για αλλαγή συσχετισμών, η οποία θα έχει και αντανάκλαση στις αγωνιστικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών, ενώ σημειώθηκαν τα θετικά αποτελέσματα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις εκλογές για τις αρχαιρεσίες των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ.

Υπογραμμίστηκε πως για την κλιμάκωση πρέπει το κίνημα να χειραφετηθεί πολιτικά, να μην τηρηθεί καμία στάση αναμονής στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, αλλά αντίθετα να ενταθεί η πάλη. Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στο θέμα της εφεδρείας, του νέου σχολείου της «αγοράς» και το αντιδραστικό του περιεχόμενο.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα