Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Σωκράτης"

Στο ίδιο έργο θεατές: Άλλη μια χρονιά στην Αν. Αττική νεοδιόριστοι και συμβασιούχοι δεν πληρώνονται τα ΜΚ που δικαιούνται!

25/11/2021 - 20:18

Στο ίδιο έργο θεατές : Για άλλη μια χρονιά στην Αν. Αττική νεοδιόριστοι και
συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται με τα Μ.Κ. που δικαιούνται.

Συνάδελφοι,
και φέτος επανερχόμαστε στο θέμα της μη απόδοσης του ΜΚ σε ικανό τμήμα συναδέλφων νεοδιόριστων και αναπληρωτών που δουλεύουν στα όρια του χώρου ευθύνης του συλλόγου μας.

Διαιωνίζεται ένα πρόβλημα που έρχεται να επιδεινώσει την ήδη διαταραγμένη καθημερινότητα συναδέλφων που, ως νεοδιόριστοι, αμείβονται ελάχιστα ή, ως συμβασιούχοι, βιώνουν το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Σύλλογός μας από το αρμόδιο τμήμα, τον Δεκέμβριο θα αποδοθούν τα προσωρινά ΜΚ στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι για κανένα λόγο δεν μπορεί να ακυρώνεται στην πράξη η αυτονόητη υποχρέωση του προϊστάμενου Υπουργείου και της αρμόδιας Διεύθυνσης να εκπληρώνουν στην ώρα τους τις μισθολογικές τους υποχρεώσεις στους συνάδελφους. Το πρόβλημα της μη απόδοσης του ΜΚ θα επαναλαμβάνεται, παρά τις ομολογουμένως μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων εκεί, όσο η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής δε στελεχώνεται επαρκώς. Είναι αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου και της κυβέρνησης η στελέχωση με το αναγκαίο, για την ομαλή λειτουργία, προσωπικό της Διεύθυνσης, ώστε να αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα.

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Συλλόγου μας, δίνοντας δυναμική απάντηση στην προσπάθεια Κυβέρνησης και Υπουργείου να χτυπήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα οποία με τη δράση τους συνιστούν τροχοπέδη στα αντιδραστικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδιά τους.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 23 του Νοέμβρη, στις 5:30 μ.μ. στο 3 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (Λιοσίων 42 Μενίδι).

Εκλογές στον Δήμο Ωρωπού :

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα: Παλιές Φυλακές
Ωρωπού : Γραφεία Συνταξιούχων
Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα : Κοινοτική Αίθουσα
Καπανδριτίου

Εκλογές στον Δήμο Διονύσου :

Τρίτη 30 Νοεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα : Κοινότητα Άνοιξης –
Κανάρη 3 (δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο)

Εκλογές στον Δήμο Αχαρνών :

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου από τις 9:30 έως 17:00 Εκλογικό Τμήμα : Δημαρχείο Αχαρνών
(υπόγεια αίθουσα εκδηλώσεων)

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα τους διευκολύνει.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα