Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων στο σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι: Για το πρόβλημα της θέρμανσης

10/01/2020 - 13:14

Αντίστοιχες αποφάσεις πήραν και οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας καταγγέλλει την επί πολλά χρόνια αδράνεια των δημοτικών αρχών, που έχει σαν αποτέλεσμα για μια ακόμα χρονιά να γίνονται μαθήματα σε παγωμένες αίθουσες.

Η πλήρης έλλειψη θέρμανσης σχεδόν σε ολόκληρο το κτίριο, λόγω τρύπιων σωληνώσεων, καθιστά τριτοκοσμικές τις συνθήκες διδασκαλίας για πάνω από 600 μαθητές και πάνω από 100 εκπαιδευτικούς, γιατί να μην ξεχνάμε ότι στο σχολικό συγκρότημα συστεγάζονται το 1ο ΕΠΑΛ και Ε.Κ., το 5ο ΓΕΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ και το  δημόσιο ΙΕΚ.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Το πρόβλημα της θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα έχει γνωστοποιηθεί τόσο από τους Διευθυντές των σχολείων με έγγραφά τους προς το Δήμο, όσο κι από την ΕΛΜΕ  Κέρκυρας στις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Έργων. Και μάλιστα η γνωστοποίηση του προβλήματος και για φέτος έγινε λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Φτάσαμε Γενάρη και δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την πλευρά του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος!

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δε θα δεχτούμε να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω κρύου εν έτει 2020!

Καλούμε το Δήμο Κέρκυρας να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις ώστε να υπάρξει επίλυση του προβλήματος, τόσο άμεση -ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα μαθήματα, σε μια περίοδο μάλιστα διαγωνισμάτων και βαθμών- όσο και μακροπρόθεσμα για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα