ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

03/04/2011 - 11:53

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ –ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΠΕΜ-ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Έρευνα με θέμα την εμπειρία από το «Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ενιαίου Αν

αμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος» εξήγγειλε το ΙΠΕΜ της ΔΟΕ. Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στο σχετικό ερωτηματολόγιο και το είδος των ερωτήσεων, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια έρευνα που:

1. Επιχειρεί να διαμορφώσει ουδέτερη ή θετική άποψη(με το είδος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων) για τις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δίνοντάς της συγχρόνως άλλοθι.  Στο ερωτηματολόγιο υπάρχει χώρος μόνο για το «βαθμό της συμφωνίας» με τη λογική του ΙΠΕΜ, του Υπουργείου και των εντολοδόχων του.

2. Αποδέχεται τον πυρήνα της αντιδραστικής πολιτικής του «νέου σχολείου»και ανοίγει μια συζήτηση στη βάση αυτού του σχεδιασμού και προσανατολισμού. Είναι μέρος της προπαγανδιστικής προσπάθειας που επιχειρεί το Υπουργείο και η κυβέρνηση  για να «πείσει» γονείς και εκπαιδευτικούς ότι δεν έχουν να φοβούνται από αυτό το...δήθεν «νέο σχολείο».

3. Αποδέχεται την πολιτική της ΕΕ για την παιδεία, (Διαφοροποίηση περιεχομένου, κατηγοριοποίηση, αποκέντρωση) στηρίζοντας έτσι τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται σήμερα στην εκπαίδευση.

 

Είναι φανερός ο ρόλος που καλείται να παίξει η έρευνα για τα 800 ολοήμερα. Θα δικαιώσει την εφαρμογή τους και θα προτείνει τρόπους για να φτιασιδωθεί το αντιδραστικό τοπίο στην εκπαίδευση και τα 800 ολοήμερα.

 

Δεν δίνουμε άλλοθι. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη!

Το «νέο σχολείο», τα 800 ολοήμερα, όσες έρευνες και να γίνουν, θα παραμείνουν αντιδραστικά. Γιατί είναι το σχολείο της διαφοροποίησης, των δεξιοτήτων, της ημιμάθειας και της αγοράς.

 

Το Δ.Σ του συλλόγου ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων να μη συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια.

 

ΤΟ  Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα