ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ « Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» : ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

04/10/2011 - 20:28

 

                                                   ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Συνάδελφοι στη συνεδρίαση της ΔΕΠ τη Δευτέρα 19 Σεπ. 11 για την κατανομή των πιστώσεων  ( 3η δόση του 2011)  ΡΩΤΗΘΗΚΕ  Ο Πρόεδρος της επιτροπής για τα χρήματα που έχουν οι Σχολικές επιτροπές στα ταμεία τους και η απάντηση που πήραμε  ήταν : Η μία σχολική επιτροπή έχει στο ταμείο της 70.000 ευρώ και η άλλη 20.000 ευρώ.

Στην αυτονόητη ερώτηση που είναι τα χρήματα της 1ης και 2ης δόση που είναι 199.003 η 1η και 199.003 η δεύτερη η απάντηση που πήραμε ήταν  « ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ»  Απαιτήσαμε από τους φορείς που συμμετέχουν στη ΔΕΠ  άμεση καταγγελία προς τη Δημοτική αρχή και δηλώσαμε ότι ο Σύλλογός μας θα καταγγείλει τη απαράδεκτη αυτή στάση της Δημοτικής Αρχής τόσο στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους φορείς της πόλης μας  .

Τα χρήματα έρχονται στο Δήμο για τα λειτουργικά έξοδα των Σχολείων και όχι να καλύπτει η Δημοτική αρχή άλλες ανάγκες τη στιγμή που τα Σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν μη έχοντας ούτε κιμωλίες να γράψουν .

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή και απαιτούμαι άμεσα ( Εντός της εβδομάδας) να καταθέσει τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των Σχολείων στους λογαριασμούς των Σχολικών επιτροπών και να μην κάνει μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα.

Θεωρούμε συνένοχους στην προσπάθεια αυτή και τους προέδρους των Σχολικών επιτροπών που δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες στις Σχολικές επιτροπές για τα χρήματα αυτά  

Είδαμε όμως τον Πρόεδρο της Σ.Ε της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να έχει χρόνο να προπαγανδίζει και να παροτρύνει Σχολεία να επισκεφτούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις ιδιωτών οι οποίοι θα δώσουν στα σχολεία αθλητικό υλικό εφαρμόζοντας πιστά τις επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για το Σχολείο της Αγοράς το Σχολείο των χορηγών.

Αφήστε τη διαφήμιση των ιδιωτών και ασχοληθείτε με τα προβλήματα των Σχολείων .

Καλούμε τους γονείς αλλά και όλους τους φορείς του Δήμου σε άμεση κινητοποίηση για να επιβάλουμε την  άμεση χρηματοδότηση των Σχολικών επιτροπών με τα δικά τους κονδύλια.

Κανένας γονιός να μην πληρώσει ούτε ένα ΕΥΡΩ για έξοδα του Σχολείου

 Αν η Δημοτική αρχή πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα λειτουργήσουν τα Σχολεία είναι μακριά νυχτωμένη.

Οι εκπαιδευτικοί οι γονείς οι μαθητές και όλοι οι μαζικοί φορείς της περιοχής μας θα βρεθούν απέναντί της και θα δώσουν τη λύση που πρέπει .

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα