ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ" : ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ

12/09/2012 - 15:55

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Μετά την εισήγηση του Ο.Ο.Σ.Α. για το ωράριο των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα (καλοκαίρι 2011), που έδινε κατεύθυνση για αύξησή του και κατάργηση της σταδιακής μείωσής του ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ήρθε τώρα η τρικομματική κυβέρνηση να ανακοινώσει το σχετικό μέτρο, ενταγμένο στο σχεδιασμό εξασφάλισης του πακέτου των 11,5 δις για τη «σωτηρία της χώρας». Το μέτρο εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που επιδιώκει ΕΕ και ΔΝΤ να εφαρμόσει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Αύξηση των ωρών εργασίας, δουλειά και το Σάββατο.

Η συγκυβέρνηση υλοποιώντας εντολές της Ε.Ε., επιχειρεί και μ΄ αυτό τον τρόπο (όπως και με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και το μηδενισμό των διορισμών κ.λπ.)  να περιορίσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η εντατικοποίηση, η απλήρωτη εργασία και η «εξοικονόμηση» πόρων και θέσεων εργασίας στο δημόσιο σχολείο, λειτουργεί σε βάρος της εκπαίδευσης των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε καμιά αύξηση του ωραρίου μας, με όποιον τρόπο και αν προσπαθήσουν να το εφαρμόσουν (αύξηση ωραρίου ή υποχρεωτικές υπερωρίες).

Παλεύουμε και απαιτούμε:

·      

Άμεσοι διορισμοί εκπαιδευτικών που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Καμία υπερωρία.

·      

Μείωση του ωραρίου της πρωτοβάθμιας στα επίπεδα της δευτεροβάθμιας.

·      

Καμιά σύμπτυξη τμήματος.

·      

Κανένα τμήμα πάνω από 20 παιδιά.

ΤΟ Δ.Σ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ

Στην... κληρωτίδα το δικαίωμα φοίτησης των προνηπίων


Μαζεμένοι στα νηπιαγωγεία, περιμένοντας να... κληρώσει το «λαχείο», γονείς παιδιών με αγωνία περιμένουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης από την οποία επρόκειτο να προκύψουν τα προνήπια τα οποία τελικά θα φοιτούσαν. Είναι η εικόνα της Προσχολικής Αγωγής που συναντάται σε πολλά νηπιαγωγεία τέτοια περίοδο και έχει διαμορφωθεί από μια πολιτική επιθετική και στα δικαιώματα των παιδιών.

Χρόνια τώρα πίσω από τις ανάγκες, τα δημόσια νηπιαγωγεία, με ελλείψεις διδακτηρίων, χωρίς δημιουργία των απαραίτητων νέων σχολείων, με συρρικνωμένο και αναντίστοιχο στην πραγματικότητα το προσωπικό, σήμερα ίσα που χωρούν τα νήπια. Για τα προνήπια, σε πολλές περιοχές, προβλέπεται η απαράδεκτη διαδικασία της κλήρωσης, μετατρέποντας ένα δικαίωμα, αυτό του να φοιτά σε δημόσιο σχολείο και το προνήπιο, σε θέμα τύχης. Ειδικά τη φετινή χρονιά, τις ελλείψεις ήρθε να συμπληρώσει η συρρίκνωση του αριθμού των παιδιών που έγιναν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (οι οποίοι φιλοξενούν και παιδιά προνηπιακής ηλικίας), τα απλησίαστα για πολλούς τροφεία σε αυτούς, η ανεργία και η μαύρη εργασία που αποκλείει τους γονείς από το δικαίωμα να εντάξουν το παιδί τους σε κάποιο παιδικό σταθμό, η φυγή όσων είχαν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαιτεί κανένα προνήπιο να μη μείνει εκτός νηπιαγωγείου.

Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και περισσότερους διορισμούς νηπιαγωγών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα