Σύλλογος Π.Ε. "Αδαμ. Κοραής": Η αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ σε αγαστή συνεργασία με τη Διεύθυνση στη Χίο οδηγεί σχολεία, νηπιαγωγεία και εκπαιδευτικούς σε αδιέξοδο στο νησί

31/10/2014 - 11:37

Ενημερωτικό 196

ΘΕΜΑ 1ο: «Η αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ σε αγαστή συνεργασία με τη Διεύθυνση στη Χίο οδηγεί σχολεία, νηπιαγωγεία και εκπαιδευτικούς σε αδιέξοδο στο νησί».

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ενώ κλείνουν δύο μήνες εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολείων και νηπιαγωγείων συνεχίζεται ο εμπαιγμός του κλάδου και οι δεκάδες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες. Στη Χίο στις 24/10/2014 μόλις δύο δάσκαλοι και τρεις νηπιαγωγοί διορίστηκαν ως αναπληρωτές στα ολοήμερα. Κανένας διορισμός εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα ολοήμερα. 

Μέχρι σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα ολοήμερα σχολεία π.χ. Βολισσού, Άγιου Γιώργη Συκούση, Συκιάδας – Λαγκάδας και να αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω μεγάλου αριθμού μαθητών τα ολοήμερα της πόλης – Βροντάδου. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στα νηπιαγωγεία με κλειστό π.χ. του Δαφνώνα. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική του σταγονόμετρου στους διορισμούς με αποτέλεσμα στις 24/10/2014 ενώ έκανε κάποιους ελάχιστους διορισμούς στην υπόλοιπη Ελλάδα, στο νησί μας δεν πραγματοποίησε κανένα διορισμό για τις παρακάτω ειδικότητες:

ΠΕ19-20 πληροφορικής

Ε16   Μουσικής

ΠΕ11 Μουσικής

ΠΕ06 Αγγλικών

ΠΕ08 Θεατρικής Παιδείας

ΠΕ    Γερμανικών

Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση και η πολιτική του «νέου σχολείου», των πεινασμένων μαθητών, των ανύπαρκτων ή κακοπληρωμένων εκπαιδευτικών βρίσκει την καλύτερη εφαρμογή της και στη Χίο. Η Διεύθυνση φροντίζει να γίνεται ο καλύτερος εφαρμοστής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής προκειμένου να κρ΄βιονται επιμελώς οι χαμένες εκπ ώρες. Είτε φορτώνοντάς υις στις πλάτες των συναδέλφων είτε επιμηκυνοντας το εκα[πιδευτικό ωράριο στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν οι σχετικές ειδικότητες.

Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών στα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού. Απαιτούμε να δημοσιοποιήσει επίσημα η Διεύθυνση το έγγραφο με τον αριθμό των κενών που έστειλε, εάν πράγματι έστειλε, καθώς και τις ενέργειές προς το Υπουργείο, ώστε αυτά να καλυφθούν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από όσους παίζουν με τους συναδέλφους είτε φανερά είτε πίσω από τις πλάτες μας.

 

ΘΕΜΑ 2ο: «Κανένας διορισμός εκπαιδευτικών για τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη στα σχολεία και νηπιαγωγεία της Χίου»

Το ΚΕΔΔΥ καταβάλει δια των συναδέλφων υπεράνθρωπες προσπάθειες στην πραγματοποίηση διαγνώσεων, αν και λείπουν δύο εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας ΠΕ71!

Το ΚΕΔΔΥ έχει στείλει στο ΥΠΑΙΘ 30 και πάνω διαγνώσεις απαιτώντας την έγκριση πιστώσεων προκειμένου να διοριστούν εκπαιδευτικοί ΠΕ71 & 61 στα δημοτικά και νηπιαγωγεία καθώς και εκπαιδευτικοί στην παράλληλη στήριξη. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δείχνοντας τη στοργή της στα παιδιά του ελληνικού λαού προχώρησε σε μόλις δύο πιστώσεις στα νηπιαγωγεία και 3 στα σχολεία.

Εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς την ανάλογη εκπαιδευτική στήριξη τα τμήματα ένταξης π.χ. των Θυμιανών, του Κάμπου, του 7ου δημοτικού σχολείου κλπ καθώς και των νηπιαγωγείων Νενήτων, Κάμπου, 1ο Καμποχώρων, 1ο Αγίου Μηνά, 5ο Νηπιαγωγείο Χίου. Το σωματείο διαμαρτύρεται έντονα για τη συνεχιζόμενη πολιτική διορισμών που οδηγεί στο να χάνονται εκπαιδευτικές ώρες, να επιβαρύνεται δραματικά η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία και νηπιαγωγεία και τα παιδιά να είναι εγκαταλειμμένα. Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη δεκαπέντε εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στα σχολεία και νηπιαγωγεία καθώς και σαράντα εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη αντίστοιχα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα