Σύλλογος Π.Ε. "Έλλη Αλεξίου": Αγώνας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα!!

16/11/2014 - 00:23

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καταγγέλλει την κυβερνητική – κρατική τρομοκρατία και την κλιμάκωση των απειλών σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων. Ο υπουργός παιδείας, πιστός στο δόγμα «νόμος και τάξη» καλεί τη νεολαία να υποταχθεί στις συμπληγάδες του νέου (εννοείται για τις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων) σχολείου που καθοδηγούν κυβέρνηση – ΕΕ και συντονίζεται με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να καθίσουν οι αγωνιζόμενοι μαθητές στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το ουσιαστικό «έγκλημα» των μαθητών είναι ότι δεν συμβιβάζονται με την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία και τις ελλείψεις (προσωπικού, υποδομών, αντισεισμικής θωράκισης κλπ), ότι ζητούν την κατάργηση των μορφωτικών «λαιμητόμων» (πχ τράπεζα θεμάτων), ότι διεκδικούν τη ζωή και το μέλλον τους.

Οι αγώνες για ένα σχολείο που δεν θα εξοντώνει, που δεν θα χωρά την ακριβοπληρωμένη αμάθεια και τις διαρκείς εξετάσεις, που δεν που θα καταρτίζει σε σκόρπιες δεξιότητες ώστε να φτιαχτεί το φθηνό – ευέλικτο εργατικό δυναμικό του μέλλοντος, αλλά αντίθετα που μορφώνει και θα διαμορφώνει όρους για μέλλον και ζωή με δικαιώματα είναι δίκαιοι.

Το ΔΣ του Συλλόγου θα καταβάλει νέες προσπάθειες για κοινή δράση μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών, ώστε και να αντιμετωπιστούν οι απειλές και η τρομοκρατία. Οι μαθητές συλλογικά, οργανωμένα με τα μαθητικά συμβούλια και τα συντονιστικά σχολείων να βρουν δίπλα τους το λαό στον αγώνα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Η συνέχεια με τις μορφές πάλης που θα επιλεγούν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες γονιών – μαθητών – εκπαιδευτικών πρέπει να έχει σαν σταθμό και εφαλτήριο για τη συνέχεια τη Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη, με κλειστούς όλους τους χώρους δουλειάς και όλα τα σχολεία εκείνη τη μέρα. 

 

ΤΟ Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα