Σύλλογος Π.Ε. "Έλλη Αλεξίου": Ανακοίνωση για το Μπλόκο

04/10/2014 - 12:35

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καλεί τα μέλη του, να συμμετέχουν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στις 10.30 π.μ. στο χώρο που έγινε το μπλόκο (Τζων Κέννεντυ και Δαμασκηνού).

Τιμάμε τους συλληφθέντες  και εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου, στις 6 Ιουλίου 1944 στο Λόφο Αξιωματικών από τους Γερμανοφασίστες κατακτητές και ντόπιους  συνεργάτες τους.

Η παρουσία μας είναι υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση των ιδανικών μας.

6 ΙΟΥΛΙΟΥ 1944

Λόφος Αξιωματικών στο Περιστέρι

Οι Γερμανοφασίστες  κατακτητές με τους ντόπιους  συνεργάτες τους, τα τάγματα ασφαλείας, συγκεντρώνουν όλους τους αγωνιστές της Αντίστασης από ηλικίας 14 μέχρι 75 χρονών. Φορτώνουν στα καμιόνια 200. Άλλους στέλνουν στις φυλακές στο Γουδί, άλλους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και άλλους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία. Πολλοί από αυτούς βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν στο Γουδί και άλλοι πέθαναν στα κάτεργα του Γ΄Ράιχ.

Το Μπλόκο του Περιστερίου αποτελεί άλλο έναν τόπο μαρτυρίου και αντίστασης του λαού μας. Φωτίζει τους αγώνες μας σήμερα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει το λαό.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΑΜικής ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.