ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ": ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ!

29/05/2013 - 11:27

Συνάδελφοι

Απ΄ όλες τις μεριές έρχονται πληροφορίες για το τι σχεδιάζει το Υπουργείο κι η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας της Β΄ Αθήνας, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Οι κυβερνητικές αποφάσεις και εντολές σχεδιάζονται και υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς και στη Β΄ Αθήνας.

 • Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΥΣΕ Β΄ Αθήνας, συντάχθηκε ο «πίνακας οργανικής σύνθεσης εκπαιδευτικού προσωπικού», με βάση τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘΠΑ, δίνοντας εικονικά πλεονάσματα προσωπικού : 25 για τις ειδικότητες των Νηπιαγωγών, 9 Αγγλικών, 43 Φυσικής Αγωγής και 24 Μουσικής, με αποτέλεσμα να μην ανοίξει η Β΄ Αθήνας για καμία μετάθεση στις ειδικότητες αυτές κατά τη φετινή χρονιά.

 • Επίσης για πρώτη φορά φέτος δεν καταγράφηκαν στον πίνακα οι αδυνατούντες να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο συνάδελφοί μας (χρόνια ασθενείς), ώστε να υπολογιστούν για να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά που δημιουργούνται.

 • Ρωτάμε: ο συνάδελφος διευθυντής του 11ου Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας, τι ψήφισε για όλα αυτά σ΄ αυτή τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ ; Με τις ψήφους ποιων πέρασαν τέτοιες αποφάσεις ;

 • Παρόμοια θέματα συζήτησε κι ο διευθυντής διεύθυνσης στα … «προεκλογικά» σεμινάρια των διευθυντών που οργανώθηκαν την Τρίτη 21 και την Παρασκευή 24/5/2013. Τη στόχευσή τους μάλιστα την αποδεικνύει κι ο τρόπος της συγκρότησης των «ομάδων εργασίας», με «γεωγραφικά» κριτήρια : «ποια σχολεία μπορούν κατά τις εγγραφές να κάνουν «ανταλλαγές» μαθητών» (πάρε τρεις μαθητές της πρώτης που περισσεύουν – δώσε μου δύο μαθητές της τρίτης να συμπληρώσω 27).

 • Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, σκοπεύουν να κάνουν και μετακινήσεις μαθητών ή αρνήσεις εγγραφών, που οδηγούν σε καταργήσεις τάξεων στην αρχή και συγχωνεύσεις σχολείων στη συνέχεια. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να «σκεφτούν» και να «προτείνουν» για το 14ο Δ. Σχ. Ηρακλείου «αν σε κάποια τάξη έχουν μικρό αριθμό παιδιών, να τα στείλουν όλα αλλού και να μην έχουν αυτή την τάξη» και στο 16ο Ν. Ιωνίας «να μη γράψει καθόλου πρώτη δημοτικού».

 • Παρόμοια σχέδια έχουν και για τα νηπιαγωγεία, όπου σκοπεύουν να στοιβάξουν ανά 25 τα νήπια, να τα μετακινήσουν υποχρεωτικά απ΄ το ένα σχολείο στο άλλο και να αφήσουν για ακόμα μια χρονιά τα προνήπια εκτός σχολείου, κατά εκατοντάδες, γενικεύοντας τον άθλιο θεσμό της «κλήρωσης».

 • Κι όλα αυτά παράλληλα με την προσπάθεια μείωσης των οργανικών μας θέσεων, που ήδη έχουν ανακοινώσει. Αλλά και με την προώθηση της αύξησης του ωραρίου μας , για το οποίο αφήνουν να αιωρείται ότι «δεν έληξε ακόμα το θέμα, ούτε και για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας».

Είναι φανερό ότι μας περιμένει ένας βάρβαρος Σεπτέμβρης.

Μια χρονιά που οι συνθήκες θα χειροτερέψουν κι άλλο, σε βάρος των μαθητών μας, σε βάρος της οικογένειάς τους και σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Σε βάρος της του εισοδήματός μας, της ζωής μας, των συνθηκών εργασίας μας και τελικά σε βάρος της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου.

 

Ο Σύλλογός μας καλεί σε μαζική αντίσταση και ανυπακοή.

Πρέπει να τους σταματήσουμε.

 • Καλούμε κάθε συνάδελφο που παρατηρεί τέτοια φαινόμενα και απόπειρες εφαρμογής τέτοιων μεθοδεύσεων, να τα αναφέρει αμέσως στο Σύλλογο.

 • Ενημερώστε τους γονείς για όλα αυτά και για το τι σημαίνουν για τα παιδιά τους.

 • Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων να πάρουν τις αποφάσεις τους για τη νέα χρονιά, με αποκλειστικό κριτήριο το όφελος των μαθητών μας και του δημόσιου σχολείου.

 • Να μη συνεργήσουν σε συμπτύξεις τμημάτων, υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, παραβιάσεις ωαρίου κλπ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαντήσουν στην επίθεση :

 • ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ.

 • ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ.

 • ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 30 ΜΑΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα