Σύλλογος Π.Ε. "Ο Σωκράτης": Δελτίο Τύπου σχετικά με την κινητοποίηση της 2 Οκτώβρη

04/10/2014 - 11:48

Ύστερα από κάλεσμα του συλλόγου μας, εκπαιδευτικοί και γονείς πραγματοποιήσαμε, την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς ο Οκτώβρης βρίσκει σχολεία του δήμου Μενιδίου, δήμου Διονύσου και του δήμου Ωρωπού με ελλείψεις σε δασκάλους, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ειδικό βοηθητικό προσωπικό στο Ειδικό Σχολείο, ενώ ακόμα εκκρεμεί το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής, κατά διάρκεια της συνάντησης, άκουσε με «κατανόηση» και «συμπάθεια»  τα οξυμένα προβλήματα  των σχολείων, ωστόσο δεν δεσμεύτηκε, επί της ουσίας, ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς θα καλυφθούν άμεσα στο εκατό τοις εκατό.

Από  την «κατανόηση» και τη «συμπάθεια» των εντελοδόχων της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που αφήνει σχολεία χωρίς δασκάλους, έχουμε χορτάσει. Η μόνη δέσμευση που δόθηκε αφορά στο βοηθητικό προσωπικό των ειδικών σχολείων.

Αναφερθήκαμε στις περιπτώσεις του 23ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι Ρομά και λείπουν 2 δάσκαλοι, και του 28ου Δημοτικού Αχαρνών που λειτουργεί σε καταυλισμό σεισμοπαθών, με συντριπτική πλειοψηφία μαθητών αλλοδαπούς και Ρομά όπου υπάρχει 1 κενό εκπαιδευτικού. Επισημάναμε το γεγονός ότι αυτά τα κενά δεν έχουν καν δηλωθεί. Η απάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή, σε σχετική ερώτησή μας, ήταν ότι δεν χρειάζονται να δοθούν τα συγκεκριμένα κενά, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις μαθητών η εμπειρία έχει δείξει ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς υπάρχει μεγάλη μαθητική διαρροή. Σε επόμενη ερώτησή μας γιατί δεν φρόντισαν να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με όλους τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, αφού οι ελλείψεις ήταν ήδη γνωστές από τον Ιούνιο, μας απάντησε ότι φταίνε οι κάθε είδους άδειες που προκύπτουν στην πορεία και τις οποίες δεν είναι δυνατόν να προβλέψουν. Η ικανότητά τους για πρόβλεψη εξαντλείται μόνο στην περίπτωση της φοίτησης των παιδιών Ρομά.

Τέλος σε ερώτησή μας για τις συνεχείς μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, από σχολείο σε σχολείο, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι οι προσωρινές τοποθετήσεις είναι αναγκαίες, ώστε να μην «κάθονται»  οι αναπληρωτές μέχρι να τοποθετηθούν με απόφαση ΠΥΣΠΕ .

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι – γονείς

Το σχολείο που είχαμε κάποτε δε μας άρεσε. Είχε πολλά προβλήματα. Το σχολείο που διαμορφώνεται τώρα είναι κατά πολύ χειρότερο. Το «Νέο Σχολείο» που ετοιμάζουν  συνάδει με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, του Ο.Ο.Σ.Α.  και της Ε.Ε. Ένα σχολείο που θα ετοιμάζει εργάτες άβουλους, χωρίς δικαιώματα και οι οποίοι θα πρέπει να νιώθουν ευτυχισμένοι με 300 ευρώ.

Εμείς λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλα αυτά και δηλώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε, σε πείσμα κάποιων, να παλεύουμε για ένα άλλο σχολείο, για μία άλλη κοινωνία.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαζικούς φορείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες και δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα