Σύλλογος Π.Ε. Π. Φαλήρου: Εγκύκλιος για το ολοήμερο – Κινητοποίηση στη Δ/νση Δ΄ Αθήνας την Παρασκευή 5/9/2014 στις 12:00μ.μ.

04/09/2014 - 14:26

Το σχέδιο της κυβέρνησης και των υποτακτικών της, για τον περιορισμό των οργανικών θέσεων με κάθε τρόπο, είναι πάλι σε πλήρη ανάπτυξη. Μετά από τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις καταργήσεις τμημάτων και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών, που περιορίζουν τον αριθμό των τμημάτων, στοιβάζουν τα παιδιά στις τάξεις και δημιουργούν με πλαστό τρόπο «υπεράριθμους» εκπαιδευτικούς, στάλθηκε στα σχολεία εγκύκλιος για τη λειτουργία του ολοήμερου. Η εγκύκλιος αυτή αρχικά προέβλεπε ότι το ολοήμερο στα ΕΑΕΠ θα λειτουργεί ... χωρίς δάσκαλο, αλλά μόνο με τις ώρες που περισσεύουν απ΄την πρωϊνή ζώνη και με ειδικότητες.

Η εμπειρία δείχνει ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά καταργούν το ολοήμερο, στερούν τη δυνατότητα αυτή από δεκάδες οικογένειες που την έχουν ανάγκη και τελικά θα στείλουν πάλι δεκάδες συναδέλφους «κάπου αλλού» (όπως έγινε πέρσι σε πολλές Διευθύνσεις).

Την εγκύκλιο αυτή ακολούθησε άλλη ,διευκρινιστική, που υποτίθεται τακτοποιεί λίγο τα πράγματα ,δεν εξασφαλίζει όμως την ομαλή λειτουργία του σχολείου αφού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακινήσεων από σχολείο σε σχολείο για την κάλυψη κενών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Παλαιού Φαλήρου καταγγέλλει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποτακτικούς της που διοικούν τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους διευθυντές να υπερασπίσουν το ολοήμερο, την ομαλή λειτουργία του και τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και την ομαλότητα της οικογενειακής ζωής των συναδέλφων και των μαθητών μας.

Τους καλούμε να αποφασίσουν για όλα τα θέματα που προκύπτουν σε κάθε σχολείο, ως Σύλλογοι Διδασκόντων. Να σκεφτούν και να δράσουν ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ως ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, κι όχι σαν υποχείρια της ανάλγητης διοίκησης και της κυβέρνησης.

Καλούμε τους συναδέλφους, να μην εκτελέσουν καμιά σχετική εντολή και να μην προβούν σε καμμιά ενέργεια, αν δεν είναι γραπτή (με σφραγίδες και υπογραφές) κι αφού πρώτα ενημερώσουν το σύλλογο ώστε να δούμε σε τι ενέργειες θα προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε αυθαιρεσία εάν και εφόσον προκύψει.

Καλούμε τους γονείς (συλλόγους και ενώσεις γονέων) να αντιδράσουν.

Τέλος,καλούμε τους συναδέλφους και τους γονείς σε κινητοποίηση των συλλόγων της Δ΄Αθήνας στην Δ΄Δ/νση την Παρασκευή 5/9/2014 στις 12:00μ.μ.

 

Για το Δ.Σ.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα