Σύλλογος Π.Ε. "Ρ. Ιμβριώτη": ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

28/11/2014 - 13:59

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας και των Συλλόγων Μακρυγιάννη και Παρθενώνα, αποτράπηκε η πραγματοποίηση του σεμιναρίου για την αξιολόγηση που είχε προγραμματιστεί από τους Σχολικούς Συμβούλους  της 10ης και  14ης σχολικής περιφέρειας  και στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι Διευθυντές των σχολείων του Βύρωνα.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι πλέον έχουν πάρει θέση και υλοποιούν είτε φανερά είτε συγκαλυμμένα τις αποφάσεις του Υπουργείου για την προώθηση της λεγόμενης αξιολόγησης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί για άλλη μια φορά τους Διευθυντές/ντριες των Σχολείων να συνταχθούν με τις αποφάσεις του Συλλόγου και του Κλάδου και να μη συμμετέχουν σε κανένα σεμινάριο σχετικό με την αξιολόγηση κάνοντας χρήση την απόφαση του κλάδου για Απεργία – Αποχή από οποιαδήποτε αξιολογική διαδικασία.

Καλούμε να μη δηλώσετε καμιά επιθυμία συμμετοχής στις διευκρινιστικές συναντήσεις της κας Καπετανίδου, ούτε στις συναντήσεις της κας Ημέλλου που ξανακαλεί μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθειά της.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους για αξιολόγηση έχοντας σαν παράδειγμα τη στάση των συναδέλφων μας στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα.

Κανένας Διευθυντής/ντρια ή προΐσταμένη νηπιαγωγείου να μη συμμετάσχει σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης. Να μην κρεμάσει προγραμματισμό στο παρατηρητήριο. ΝΑ  ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ούτε φανερό, ούτε συγκαλυμμένο. Ακόμα και αν έχει επιβεβαιώσει τα στοιχεία του στο παρατηρητήριο για να αξιολογηθεί τον/την καλούμε να μη συνεχίσει παρακάτω. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΦΑΚΕΛΟ για την ατομική του αξιολόγηση. Να μη ζητήσει να αξιολογηθεί. ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎΣ. Να  σταματήσουν οι πιέσεις στους εκπαιδευτικούς για προγράμματα.

Οι εκπαιδευτικοί δεν αναρτούμε τίποτα στο Παρατηρητήριο της αξιολόγησης. Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση. Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης. Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη. Οι σύμβουλοι πλέον  έχουν πάρει θέση. Είναι αξιολογητές. Δεν τους δεχόμαστε στην τάξη.  Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να συμπορευτούν με  τις αποφάσεις του Σωματείου και του Κλάδου  και να μη συμμετέχουν σε καμιά αξιολογική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση να ενημερώνεται το ΔΣ του Συλλόγου, ώστε να παρεμβαίνει, να βοηθάει και να οργανώνει τη συλλογική μας αντίσταση.

Για το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα